MY KTEO

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Εμπλοκές, αντιδράσεις και προβληματισμοί για τα ψηφοδέλτια στο ΚΙΝΑΛ


Δυσκολίες έχει ο δρόμος για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων στο Κίνημα Αλλαγής, τα οποία, όπως έχει γίνει γνωστό, στο μεγαλύτερό τους μέρους θα ανακοινωθούν στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα προβλήματα έχουν κυρίως να κάνουν με τους βουλευτές της περιφέρειας, οι οποίοι δεν επιθυμούν να ανακοινωθούν τα ονόματα των συνυποψηφίων τους πριν προκηρυχθούν εκλογές. Πέραν αυτού υπάρχει “ανοιχτό” το ζήτημα αναφορικά με το που θα επιλεγεί να πολιτευτούν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Και για τους τρεις πάντως θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τα ονόματά τους δεν θα είναι ανάμεσα σε αυτά που θα ανακοινωθούν από την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά την Κυριακή.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον τόσο η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής ψηφοδελτίων, όσο κυρίως η προγραμματισμένη για αύριο εκτελεστική γραμματεία.

Στο μεταξύ από το Κίνημα Αλλαγής δίνουν τη δική τους απάντηση στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που φέρνουν το κόμμα ακόμη και στην πέμπτη θέση. Ο γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε κομματική εκδήλωση στη Μεταμόρφωση τόνισε χαρακτηριστικά: “Για εμάς η εγκυρότερη δημοσκόπηση είναι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις του Κινήματος Αλλαγής. Η μαζική παρουσία των μελών είναι η πραγματική εικόνα και δεν αμφισβητείται”.

Σε ό,τι αφορά τώρα το πότε βλέπουν από το Κίνημα Αλλαγής τις εθνικές εκλογές οι τάσεις είναι δύο. Η μία τάση είναι αυτή που πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό, καθότι είτε δεν συγκεντρώνει τις απαιτούμενες ψήφους για να “περάσει” τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η δεύτερη τάση, εντός Κινήματος Αλλαγής, δεν βλέπει άμεση προσφυγή στις κάλπες και στηρίζει το σενάριο των πολλαπλών εκλογών τον προσεχή Μάιο.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ