MY KTEO

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Μαρία Αναγνώστου από την Ιστιαία και Έμι Αργυροπούλου από τα Καμένα Βούρλα στην ομάδα του Φάνη Σπανού


Οι νέοι στην πρώτη γραμμή! Η Αρχιτέκτων Μαρία Αναγνώστου από την Ιστιαία Εύβοιας και η Δικηγόρος Έμι Αργυροπούλου από τα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας ενισχύουν την ομάδα του Φάνη Σπανού και είναι πανέτοιμες να δουλέψουν σκληρά για την επόμενη μέρα.

Μαρία Αναγνώστου
Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1988 στην Ιστιαία, όπου κατοικώ μέχρι και σήμερα. Είμαι κόρη του Ιωάννη Αναγνώστου από την Ιστιαία και της Δέσποινας Παυλή από τον Ταξιάρχη. Σπούδασα Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από την αρχή των σπουδών μου συμμετείχα ενεργά στην επίλυση των προβλημάτων της φοιτητικής κοινότητας. Το 2018 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές με τίτλο “Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού” στο Τμήμα Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2014 εργάζομαι ως Αρχιτέκτων Μηχανικός στην Ιστιαία, υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των αρχιτεκτονικών μελετών τεχνικού γραφείου. Τα τελευταία 10 χρόνια έχω συμβάλλει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων και ερευνών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο που στοχεύουν στην ανάπτυξη των τομέων: πολιτιστικός τουρισμός, τέχνες και περιφερειακή ανάπτυξη/πολιτική. Ειδικότερα, το 2009 συνίδρυσα την ομάδα ArchiTeam, μία ομάδα νέων ανθρώπων που εργάζεται εθελοντικά με στόχο την προστασία και την προβολή της Ελληνικής και παγκόσμιας αρχιτεκτονικής με οποιοδήποτε μέσο, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής προβολής, του διαδικτύου και των διαδραστικών εφαρμογών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως μέλος της ομάδας, έχω υπάρξει ομιλήτρια σε συνέδρια, ενώ έχω την ευθύνη της αρχισυνταξίας σε έναν από τους μεγαλύτερους αρχιτεκτονικούς οδηγούς στον κόσμο, με τον τίτλο ArchiTravel.

Είμαι υποψήφια γιατί…

Με την υποψηφιότητα μου για τη θέση του περιφερειακού συμβούλου στις επερχόμενες εκλογές του 2019, επιθυμώ να συμβάλλω στην ανάπτυξη του τόπου μας, ως ένας νέος άνθρωπος που διακατέχεται από ενθουσιασμό και νέες αντιλήψεις. Να γίνω μέλος μίας ομάδας στη Στερεά Ελλάδα, που ήδη έχει αποδείξει ότι σκέφτεται το αύριο με διαφάνεια, καινοτομία και ζωντάνια, που εργάζεται σκληρά όχι μόνο για να λύσει τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας σήμερα, αλλά και για να θέσει τις καλύτερες βάσεις για το μέλλον. Πιστεύω ότι η νέα γενιά οφείλει να συμμετέχει στην αναζήτηση, προσφορά και ανάπτυξη με αισιοδοξία, νέες ιδέες και πρακτικές, ώστε να αποτελεί φορέα ανανέωσης και αλλαγής, έχοντας ως κύρια χαρακτηριστικά την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό και ως στόχο το αποτέλεσμα. Είναι η ώρα που οι νέοι πρέπει όσο ποτέ άλλοτε να τολμήσουν, να αλλάξουν όσα τους ενοχλούν, να δημιουργήσουν ευκαιρίες και προοπτικές, να δημιουργήσουν μία ποιότητα ζωής που θα ωθεί τους επόμενους να μένουν και όχι να φεύγουν.


Έμι Αργυροπούλου
Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Λαμία με καταγωγή τα Καμένα Βούρλα Λοκρίδας. Είμαι δικηγόρος, απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ασκώ δικηγορία στη Λαμία από το 2005, δραστηριοποιούμενη στον τομέα του Αστικού και του Διοικητικού Δικαίου. Ομιλώ αγγλικά και ιταλικά.

Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας για δεύτερη συνεχόμενη θητεία. Εκλέχθηκα για πρώτη φορά το 2014 και για δεύτερη το 2017. Είμαι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Λαμίας. Ανέκαθεν ενεργό μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, είμαι Σύνεδρος, μέλος του Δ.Σ. της ΝΟ.Δ.Ε. Φθιώτιδας και Υπεύθυνη Παραγωγικών και Επιστημονικών Φορέων.
Είμαι υποψήφια γιατί…

Αγαπώντας βαθιά τον τόπο μου και έχοντας επίγνωση της αξίας του, των αναγκών του και των δυνατοτήτων ανάπτυξης του, με αίσθηση καθήκοντος και με ειλικρινή διάθεση να προσφέρω, θα είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Φθιώτιδας με το Συνδυασμό του Φάνη Σπανού « Επιμένουμε Στην Καρδιά της Ελλάδας». Πιστέψτε με, έχω τη θέληση, να βάλω τα δυνατά μου, να δουλέψω και να βοηθήσω με κάθε τρόπο στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής και της καθημερινότητάς μας με έργα ωφέλιμα και με προοπτική για τον τόπο μας. Έχοντας, έτσι σαν αρχή και βασικό στόχο το κοινό καλό, ζητώ τη στήριξή σας, αλλά πρωτίστως την εμπιστοσύνη σας και υπόσχομαι, να φανώ αντάξια αυτής.