MY KTEO

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Πανεπιστήμιο, χιόνια και παλιά χρέη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου(ΒΙΝΤΕΟ)

 

Πανεπιστήμιο Στερεάς, χιόνια και πολλά άλλα απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, η οποία ξεκίνησε με την κοπή της βασιλόπιτας και τις ευχές από όλους για καλή χρονιά.





Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μπουροδήμος αναφερόμενος στο Πανεπιστήμιο είπε πως «τη πρώτη μάχη για την περιοχή μας την κερδίσαμε, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυθούμε, γιατί τα τμήματα που ιδρύονται χρειάζονται οργάνωση και πρέπει το Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους με τον καλύτερο τρόπο». Ο κ. Μπουροδήμος έστειλε και ένα «μήνυμα» σε όλους αυτούς που εξέφρασαν άποψη για την εξέλιξη αυτή. «Να είναι όλοι τους προσεκτκοί, γιατί πολλά βγαίνουν και λένε, αλλά αυτοί που εκφράζουν το νομό δεν συμμετείχαν σε αυτές τι διαδικασίες και παρακολουθούσαν τα πράγματα εκ του μακρόθεν». Ο κ. Μπουρδήμος αναφέρθηκε και στην υποστελέχωση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, μετά από όχληση του περιφερειακού συμβούλου Κώστα Χαϊνά. Η πρόταση του κου Μπουρδήμου ήταν στην επόμενη συνεδρίαση να προσκληθεί ο κ. Χαϊνάς και να παρουσιάσει τις ενέργειες που έχει κάνει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης της πρώην επιχείρησης ύδρευσης Ψαχνών. Το θέμα έθιξε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μπουροδήμος. Η εκκαθάριση έχει ξεκινήσει το 2011 και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς είπε πως αναζητούσαν τον πρώτο εκκαθαριστή δύο χρόνια… Ανέλαβε τον τελευταίο καιρό άλλος εκκαθαριστής ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με τις τράπεζες. Μεταξύ άλλων ο κ. Ψαθάς ανέφερε πως είχε ληφθεί δάνειο από την EVIA BANK το 2008 για να φέρουν νερό από τέσσερις γεωτρήσεις στα Ψαχνά, τα οποία δεν πληρώθηκαν ποτέ… Ο Γιάννης Μπουρδήμος και ο Λάμπρου παρέλαβαν το 2011, το …χάος από τιμολόγια και όχι μόνο…

Στην τελευταία κακοκαιρία και στα προβλήματα που αυτή δημιούργησε στο Δήμο, αναφέρθηκε ο Ανδρέας Κουλοχέρης. Τόνισε πως ο δήμαρχος ήταν παρών μεν, αλλά υπήρχε έλλειψη σχεδιασμού, γι΄αυτό και τα προβλήματα ήταν πολλά. Η μικροπολιτική σε τέτοια θέματα εμένα δεν με ενδιαφέρει είπε ο δήμαρχος, ο οποίος επισήμανε πως για τα προβλήματα στην υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση περιοχών του Δήμου, ευθύνη έχει η ΔΕΗ που δεν είχε την πρόνοια να κόψει τις πευκοκορφές ενώ έχει εργολαβία, και έπεφταν τα πεύκα πάνω στα καλώδια και προκαλούσαν βραχυκυκλώματα.