MY KTEO

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Μεγάλη η συμμετοχή στην ημερίδα για το Κτηματολόγιο




Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και άμεσα ενδιαφερόμενων επαγγελματιών, το ΤΕΕ/Π.Τ. Ευβοίας διοργάνωσε την Δευτέρα το απόγευμα, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας, διευρυμένη ημερίδα με θέμα:
«Ενημέρωση για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο σε ΟΤΑ της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας». Το Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας πλημμύρισε από πολίτες από όλο το Νομού, αφού η ενημέρωση αφορούσε τους Δήμους Ερέτριας, Διρφύων – Μεσσαπίων, Ιστιαίας - Αιδηψού, Καρύστου, Κύμης – Αλιβερίου, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Σκύρου και την Τοπική Κοινότητα Λουκισίων.  Στην εκδήλωση συμμετείχαν με διευκρινιστικές εισηγήσεις εκπρόσωποι από την ανάδοχο κοινοπραξία κτηματογράφησης των ως άνω περιοχών, από τον σύλλογο των Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Εύβοιας, από το Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας και από τον Πανελλήνιο Σύλλογο των Συμβολαιογράφων.


Πολλές απορίες λύθηκαν , ακόμα περισσότερες όμως έμειναν χωρίς απάντηση, αφού το θέμα του κτηματολογίου είναι τεράστιο και θα μπορούσε κάποιος να πει ότι κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Πάντως σε γενικές γραμμές η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, με τους εισηγητές να έχουν καλύψει τα βασικά σημεία.