MY KTEO

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Το μασάζ του έρωτα

Ένας πολύ τρυφερός και αισθησιακός σταθμός μέσα από τον κόσμο της αφής, τα δάχτυλά μας γίνονται πομποί και δέκτες των συναισθημάτων της αγάπης μας.
Το χάδι είναι ο πιο ουσιαστικός τρόπος για να εκφράσουμε και να δεχτούμε αγάπη. Ένα χαϊδεμένο μωρό γίνεται ένας ευτυχισμένος ενήλικας. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν ένα πολύτιμο χάρισμα , ξέρουν να χαϊδεύουν με την καρδιά. Τα χάδια τους έχουν μια ξεχωριστή ζεστασιά που μαλακώνουν την ψυχή και καθαρίζουν το μυαλό.

Ας μάθουμε πώς να χαϊδεύουμε με την καρδιά για να μπορούμε να χαλαρώσουμε, να τονώσουμε και να διεγείρουμε τις αισθήσεις που μένουν φυλακισμένες και ξεχασμένες σε ένα σώμα γεμάτο ένταση. Το μασάζ ήταν το πρώτο βήμα. Ο επόμενος σταθμός μας είναι γεμάτος ευωδιές για την ψυχή και το σώμα.

Αιθέρια έλαια
Ας ανακαλύψουμε μέσα απ’ αυτά τον κήπο των απολαύσεων της φύσης. Οι μικρές σταγόνες των αιθερίων ελαίων θα ξυπνήσουν την επιθυμία μέσα μας. Το οσφρητικό νεύρο συνδέεται άμεσα με το κέντρο του εγκεφάλου που ελέγχει τα συναισθήματα, γι’ αυτό και έχουμε επιτυχημένο αποτέλεσμα από την χρήση αιθερίων ελαίων που έχουν σχέση με το συναίσθημα.

Επίσης η χρήση τους μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή αδρεναλίνης, οιστρογόνων, τεστοστερόνης, την θερμοκρασία του σώματος, την καρδιακή λειτουργία, την πίεση κ.α. Ας μάθουμε να χρησιμοποιούμε αυτούς τους μικρούς βοηθούς της φύσης γιατί λειτουργούν ως κλειδιά που ανοίγουν την πόρτα της ψυχής μας και της ερωτικής μας ευεξίας.

Το γιασεμί το θεωρώ αυτοκράτορα των αιθερίων ελαίων. Φημισμένο ως ισχυρό αφροδισιακό, βοηθάει επίσης και στην εξαφάνιση του φόβου που συχνά συνδέεται με το σεξ.

Το περγαμόντο βγάζει από την κατάθλιψη και βοηθά όσους δεν έχουν την ικανότητα να απολαύσουν τη χαρά γιατί βρίσκονται σε συναισθηματική ψυχρότητα.

Πολύ ιδιαίτερο είναι και το νερόλι. Θηλυκό αλλά και διεγερτικό, δίνει σιγουριά και μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε το συναισθηματικό πόνο.

Επειδή όμως τα αιθέρια έχουν κάποια τοξικότητα όταν δεν χρησιμοποιούνται σωστά, καλό είναι να συμβουλευόμαστε κάποιον ειδικό, όσον αφορά στη χρήση τους .

govastileto.gr