MY KTEO

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Δυναμική παρουσία Βρούτση στη Χαλκίδα




Την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση, προανήγγειλε από την Χαλκίδα ο πρώην Υπουργός Εργασίας και Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, την Τρίτη το απόγευμα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της ΔΗΜΤΟ Χαλκίδας
με θέμα «Αγορά εργασίας και ασφαλιστικό στο κόκκινο». Αν και το θέμα ήταν αρκετά επίκαιρο και απασχολεί την κοινωνία, η προσέλευση του κόσμου στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας δεν ήταν η αναμενόμενη.

Παρόλα αυτά μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν ο Βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Κεδίκογλου, ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, οι πρώην Βουλευτές Άγγελος Πνευματικός και Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Εύβοιας Πέτρος Ποδάρας, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Εύβοιας Φώτης Λαγός, ο πρώην Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, η υποψήφια Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο Πρόεδρος του 9ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Κοτρογιάννης, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ελένη Αϊδίνη, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λαλανίτης, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μιχαήλ Μασουράκης και Μιχάλης Αγγελόπουλος, κ.α.







Στους σύντομους χαιρετισμούς που απηύθυναν οι Σίμος Κεδίκογλου, Κώστας Μαρκόπουλος, Πέτρος Ποδάρας, Κώστας Παπαγεωργίου, καθώς και οι κ.κ. Μασουράκης και Αγγελόπουλος, ένας ήταν ο κοινός παρανομαστής. Η συστράτευση όλων των δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας μπροστά στις κάλπες που θα στηθούν τους επόμενους μήνες σε όλα τα επίπεδα.
Ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στην κυβέρνηση και στην πολιτική που ασκεί, ήταν ο Γραμματέας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό & Δημόσιο Τομέα, Θεόδωρος Κόλλιας, χαρακτηρίζοντας τα μέλη της μαρξιστές, λενινιστές και κοκκινοφρουρούς…
Σε ηπιότερους τόνους, αλλά με την ίδια αυστηρότητα απέναντι στην τακτική της κυβέρνησης ήταν η ομιλία του Γιάννη Βρούτση, ο οποίος τόνισε ότι οι μάχες που θα δοθούν το επόμενο διάστημα θα είναι μάχες αξιών και θεσμών. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αργά αλλά σταθερά υπονομεύει τους θεσμούς που στηρίζουν τη χώρα» είπε ο κ. Βρούτσης για να συνεχίσει: «Για αυτό και επιβάλλεται να είμαστε με τα μάτια ορθάνοιχτα και να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη».






Επίσης ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στα πέντε σημαντικότερα θέματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα την κοινωνία: την ανεργία, τον κατώτατο μισθό, τις 120 δόσεις, τα αναδρομικά και τις συντάξεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα όσα είπε για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Ο πρώην Υπουργός βλέπει την μείωση της να έρχεται και μέσα από την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. «Με αυστηρή τήρηση των νόμων και σε συνδυασμό με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε την ανεργία» είπε χαρακτηριστικά.
Για το ζήτημα των αναδρομικών, ο Γιάννης Βρουτσης επίστησε την προσοχή. « Πρέπει να εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις. Αλλά πρέπει να αντιμετωπίζουμε με ευθύνη τέτοια σοβαρά ζητήματα. Βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Τα χρήματα είναι πολλά και δεν υπάρχουν. Κι αυτό σημαίνει ότι για να εξοικονομηθούν μπορεί να χρειαστεί η μείωση των συντάξεων, η αύξηση του ΕΝΦΙΑ ή της  φορολογία ή ακόμα και μια έκτακτη εισφορά, που θα την πληρώσουμε όλοι».
Μετά την ομιλία του πρώην Υπουργού ακολούθησαν ερωτήσεις με την οικονομία και τις εκλογές να κυριαρχούν. Ενώ δεν έλειψαν και οι ερωτήσεις σε επιμέρους θέματα, όπως η υγεία και η παιδεία.










Εδώ να τονιστεί ότι νωρίτερα ο Γιάννης Βρούτσης βρέθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Εύβοιας, όπου συζήτησε με τα μέλη που έδωσαν το «παρών», διαδικαστικά θέματα σχετικά με τις εκλογές και την τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί από τις Τοπικές Οργανώσεις.