MY KTEO

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Καθηγητές-Καθηγήτριες Εν Δράσει: Για δεύτερη συνεχή φορά τα μέλη των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΣΕΡΑ απείχαν από τη συνεδρίαση της ΕΛΜΕ Εύβοιας

 Στην προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας που είχε συγκληθεί για την Τετάρτη 20.3.2019 παρευρέθησαν μόνο τα 3 μέλη της παράταξης Καθηγητές-Καθηγήτριες Εν Δράσει καθώς και αρκετοί συνάδελφοι, οι οποίοι είχαν έρθει για να θέσουν διάφορα θέματα που
απασχολούν αυτούς ή τις σχολικές τους μονάδες.
Για δεύτερη συνεχή φορά τα μέλη των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΣΕΡΑ απείχαν από τη συνεδρίαση για διάφορους λόγους. Είναι δε χαρακτηριστική η τοποθέτηση του μέλους της ΔΑΚΕ, κ. Γ. Μοσχολιού, η οποία αντίθετα απ’ ό,τι ορίζει το καταστατικό περί απαρτίας (άρθρο 14 παρ. 3), προτίμησε να μην προσέλθει παρά το ότι δεν είχε κάποιο κώλυμα, δηλώνοντας με mail ότι «είναι δώρον άδωρον να γίνει συμβούλιο με τα 4 μέλη και ότι θα πρέπει να παρευρίσκονται και οι 7»!
Οι επαναλαμβανόμενες όμως μαζικές απουσίες των μελών ΔΑΚΕ και ΣΕΡΑ καταδεικνύουν ακόμη μια φορά την ανίερη συμμαχία των 4 στο ΔΣ της ΕΛΜΕ και οδηγούν σε υποβάθμιση τη λειτουργία του σωματείου, αφού φλέγοντα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η κατάσταση αυτή είναι πολύ σοβαρή και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όπως έχει καταγραφεί και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας θεωρούμε ότι η υποβάθμιση των διαδικασιών με ευθύνη των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΣΕΡΑ, είναι συνέχεια της επίθεσης που δέχονται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες από τη Διοίκηση και πρέπει να λάβει άμεση και ηχηρή απάντηση. Ζητάμε την άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης όπου θα τεθούν όλα τα επίδικα της συγκυρίας.
Χαλκίδα 20/3/2019
Καθηγητές-Καθηγήτριες Εν Δράσει