MY KTEO

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Εορτή των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στην Μαγούλα Ερέτριας



Μέσα  στο  λαμπροφόρο  κλίμα  της Αναστάσεως του Χριστού την Τρίτη της Διακαινησίμου  30 Απριλίου 2019 εορτάστηκε η ιερά μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης  στον  Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Μαγούλα Ερέτριας ο οποίος αποτελεί ενοριακό παρεκκλήσιο

του Ιερού Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου και τιμάται στο όνομα των λαμπρών Νεοφανών αυτών Αγίων.

















Αφ'εσπέρας της εορτή τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτανεία της Εικόνας των Αγίων πέριξ του Ιερού Ναού παρουσία πολλών πιστών.

Την δε κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία απο τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου Πρεσβύτερο Ιωάννη  Μπαραμπούτη κατα την οποία προσήλθαν πολλοί πιστοί στην Θεία Μετάληψη  μεταξύ εκ των οποίων παρέστη ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Παρασκευάς.

 Εις το αναλόγιο απέδωσαν θαυμάσια τους αναστάσιμους και των εορταζόντων αγίων τους ύμνους ο Μουσικολογιώτατος Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου κ. Θεόδωρος Κοκκορίκος με τον Πρωτοψάλτη Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ψαχνών κ. Δήμητριο Πριόνα και την συμμετοχή του Ιεροψάλτου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημητρίου Πετρογιάννη  και τέλος διανεμήθει ευλογημένο φαγητό στους πιστούς.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.