MY KTEO

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών στον Άγιο Νικόλαο Ερέτριας


Μέσα σε ένα ιδιαίτερο κλίμα βαθειάς κατάνυξης αλλά και συγκίνησης πλήθος ευσεβών πιστών συμμετείχε στην Ακολουθία των Αχράντων Παθών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερέτριας την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 (ο Όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής) και της Σταυρώσεως του
Κυρίου μας στην οποία διαβάστηκαν τα 12 Ιερά Ευαγγέλια, μέσα στα οποία εξιστορείται και αναλύεται η πορεία του Κυρίου μας προς τον Σταυρό.
Πιστοί κάθε ηλικίας με λίγα λουλούδια στα χέρια και τη





ν έντονη συγκίνηση προσήλθαν να προσκυνήσουν τον Εσταυρώμενο Κύριο μας που οδηγήθηκε στο Εκούσιο Πάθος για την σωτήρια των ανθρώπων μεταξύ εκ των οποίων παρέστησαν ο τέως Υφυπουργός Μεταφορών - Υποδομών κ. Νικόλαος Μαυραγάνης η Δήμαρχος Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Νήσου Ευβοίας κ. Νικόλαος Γουρνής.
Η απόδοση των κατανυκτικών ύμνων από τους τους ιεροψάλτες του ιερού ναού που έδωσαν μεγάλη έμφαση κατάνυξη και συγκίνηση αλλά και η απαγγελία των 12 Ευαγγελίων από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Θεοφάνη Παπαγεωργίου περιέγραψαν με συγκλονιστικό τρόπο από τον Μυστικό Δείπνο την Προσευχή του Κυρίου μας στο Όρος των Ελαιών την Προδοσία του Ιούδα την Δίκη του Χριστού μας από τους Αρχιερείς και τον Πόντιο Πιλάτο έως την Ανάβαση του στον Γολγοθά και τη Σταύρωσή του η οποία κορύφωση των Αγίων και Φρικτών Παθών του συνταράσσει τις καρδιές των πιστών που επιζητούν το έλεος και τη χάρη του.
Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.