MY KTEO

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Την αναγκαιότητα να συσπειρωθούν οι προοδευτικές δυνάμεις γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ενόψει των Ευρωεκλογών τόνισαν Φίλης, Ξενογιαννακοπούλου, Παναγιώτου και Χατζησωκράτης από τη Χαλκίδα



«Ήρθε η ώρα των πολλών και εμείς είμαστε με τους πολλούς και είμαστε οι πολλοί» είπε ο Βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ανοίγοντας την ομιλία του
στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα σε γνωστό ξενοδοχείο της παραλίας της Χαλκίδας.
Ο κ. Φίλης ήταν λάβρος κατά του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και της ηγεσίας του.  «Η εκστρατεία ψεμάτων και χτυπημάτων κάτω από τη μέση μαρτυρά το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει» είπε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής και συνέχισε: «Έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν τον πατέρα του Πρωθυπουργού ότι ήταν συνεργάτης της Χούντας, κατεβάζοντας έτσι στο τελευταίο σκαλί της, το οποίο και τους ταιριάζει, την πολιτική αντιπαράθεση. Επίσης ο Νίκος Φίλης παρουσιάστηκε σίγουρος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις Ευρωεκλογές και τόνισε ότι η νίκη του κυβερνώντος κόμματος είναι νίκη των πολλών. Επίσης ο Βουλευτής δεν αμέλησε να αναφερθεί εκτενώς σε όλες τις θετικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, που σήμερα έχουν γίνει νόμοι του Κράτους.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με την ομιλία της και η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. «Σε αυτή την αναμέτρηση ενώνουμε τις προοδευτικές δυνάμεις γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να σηκώσουμε ψηλό ανάχωμα σε ακροδεξιές πολιτικές και να εμποδίσουμε την ανάπτυξη της αντιδραστικής δεξιάς» είπε η Υπουργός και κάλεσε τους παρευρισκομένους σε αυτό το μικρό διάστημα μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες να είναι σε επαγρύπνηση και να παλέψουν για την όσο γίνεται μικρότερη αποχή, με πολιτικά επιχειρήματα και με ισχυρή παρουσία παντού.
Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου τόνισε ότι διανύουμε μια εποχή όχι του πολιτικού κέντρου, αλλά των καθαρών λύσεων, για αυτό και ο προσανατολισμός πρέπει να είναι προς τα αριστερά κι όχι προς το κέντρο. Ενώ κατηγόρησε το Κίνημα Αλλαγής ότι με τα αφηγήματά του έχει καταστεί συμπληρωματική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας: «Είναι λοβοτομή να λέει το ΚΙΝΑΛΛ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η νέα δεξιά και μάλιστα χειρότερη από την παλιά».
Ενώ και το μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Χατζησωκράτης έκανε λόγο για το δίλλημα αυτών των ευρωεκλογών, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι η επιτομή του κοινωνικού και οικονομικού νεοφιλελευθερισμού.
Εδώ να τονιστεί ότι όλοι οι ομιλούντες από βήματος έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρη Αναγνωστάκη και στον υποψήφιο Δήμαρχο Χαλκιδεών, Τάσο Καλαθέρη, ο οποίος και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.



Στην ανοιχτή συγκέντρωση μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν όλα τα επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια. Ο πρώην Υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, οι Βουλευτές Εύβοιας, Ζωή Λιβανίου, Τάσος Πρατσόλης και Γιώργος Ακριώτης, ο συντονιστής της ΝΕ Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Σιόλιας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Παναγιώτης Τζαφέρος, ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ, Ανδρέας Παπανδρέου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδεών, Τάσος Καλαθέρης κ.α.