MY KTEO

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Συνέντευξη Χριστόδουλου Κύρου Τσάκαλου στο Eviatop: «Επιτυχία είναι να θέτω στόχους και να παλεύω μέχρι να τους επιτύχω κάνοντας έτσι τα όνειρά μου πραγματικότητα»

Από τις υποψηφιότητες που ξεχωρίζουν αυτή του δικηγόρου Χριστόδουλου Κύρου Τσάκαλου. Είναι υποψήφιος με το συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ και ο Χριστόδουλος είναι ένας νέος άνθρωπος, επιστήμονας και εξαιρετικού ήθους. Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, μιλάει στο Eviatop για τις
εντυπώσεις του από την προεκλογική περίοδο και μας γνωρίζει τον εαυτό του…

ΕΡ.: Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από τις κάλπες της 26ης Μαΐου και ποια είναι τα συναισθήματα ενός «πρωτάρη» στην ενασχόληση με τα κοινά;

ΑΠ.: Σαν πρώτη ενασχόληση με τα κοινά, τα συναισθήματα όσο περνάει ο καιρός και μετρώντας αντίστροφα για τις εκλογές είναι ανάμεικτα και συνεχώς εναλλάσσονται. Από τη μία υπάρχει το άγχος που αυξάνεται πλησιάζοντας την 26η Μαΐου σε συνδυασμό με την πίεση του χρόνου και το ερώτημα «αν έκανα όσα έπρεπε»! Παράλληλα, όμως, ενισχύεται ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία διότι ανοίγεται μπροστά μου ένας νέος κύκλος.

ΕΡ.: Τι θεωρείτε επιτυχία και τι αποτυχία στη ζωή; 

ΑΠ.:
Για μένα επιτυχία είναι να θέτω στόχους και να παλεύω μέχρι να τους επιτύχω κάνοντας έτσι τα όνειρά μου πραγματικότητα. Ενώ αντιθέτως αποτυχία θεωρώ την ηττοπάθεια και τον «στρουμφοκαμηλισμό». Αφενός η ηττοπάθεια οδηγεί σε στασιμότητα και συμβατικότητα αφού δεν υπάρχει ρίσκο και πρωτοβουλία. Αφετέρου ο «στρουμφοκαμηλισμός» οδηγεί σε συμβιβασμό και άρνηση να παραδεχτούμε τα λάθη μας και να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές για βελτίωση.

ΕΡ.: Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σας φόβος; 

ΑΠ.:
Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης, ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι η αποτυχία. Δηλαδή η στασιμότητα και η έλλειψη νέων στόχων που θα μου δώσουν κίνητρα για εξέλιξη. Πρέπει να τονίσω ότι δεν υπάρχει μια καθολική αποτυχία, αλλά μικρές και επιμέρους. Μέσα από τα άρθρα μου όλο αυτό τον καιρό προσπάθησα να καταδείξω προβλήματα του τόπου που αφορούν την καθημερινότητα στον Δήμο μας και να προτείνω ρεαλιστικές λύσεις οι οποίες θα είναι λειτουργικές και χρήσιμες. Κάθε επιμέρους πρότζεκτ έχει το δικό του κίνδυνο και ενδεχόμενη αποτυχία. Στόχος μου είναι η αποφυγή της και η υλοποίηση των προτάσεών μου.

ΕΡ.: Με πέντε λέξεις περιγράψτε μας τον Χριστόδουλο.

ΑΠ.:
Τελειομανής: Ό,τι αναλαμβάνω επιδιώκω πάντοτε να το φέρω εις πέρας και με το μέγιστο αποτέλεσμα.

Δραστήριος: Θέλω να μάθω και να κάνω πολλά πράγματα είτε ταυτόχρονα είτε διαδοχικά.

Ρεαλιστής: Πάντοτε στη ζωή μου στάθμιζα τα δεδομένα πατώντας σε έναν άξονα λογικής.

Ευέλικτος-Προσαρμοστικός: Όταν προκύψει κάτι απρόσμενο ή κάποια αλλαγή καταστάσεων, σταθμίζω εκ νέου τα δεδομένα και προσαρμόζομαι στην νέα αυτή κατάσταση.

Οξύθυμος: Πολλές φορές όταν είναι έντονο το συναίσθημα της αδικίας ή ο παραλογισμός του συνομιλητή μου δίχως την προδιάθεση για διάλογο και συνεργασία, τότε εκνευρίζομαι και μπορεί να οξυνθούν τα πνεύματα.

ΕΡ.: Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στον εαυτό σας τι θα ήταν αυτό; 

ΑΠ.:
Έχω παρατηρήσει ότι υπάρχουν φορές που επηρεάζομαι από καταστάσεις και υποθέσεις υπέρ του δέοντος με αποτέλεσμα να δημιουργείται παραπάνω άγχος απ’ όσο χρειάζεται. Αυτό είναι κάτι που θέλω να μετριάσω.

ΕΡ.: Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια; 

ΑΠ.: Από επαγγελματική σκοπιά, προσδοκώ να έχω αναγνώριση από τους συναδέλφους και τους πελάτες μου, καθώς και από τους πολίτες για τη δουλειά μου, την αποτελεσματικότητά και το ήθος μου τόσο στην δικηγορία όσο και στην πολιτική αντιστοίχως.
ΕΡ.: Στη ζωή για να είναι κάποιος ευτυχισμένος πρέπει να ακολουθεί τη λογική ή το συναίσθημα;
ΑΠ.: Και τα δύο! Δεν υπάρχει ένας κανόνας. Είναι αναγκαίο όταν πράττει κάποιος να γίνεται πάντοτε στάθμιση και να επιλέγεται η ιδανικότερη για κάθε κατάσταση κατεύθυνση. Η ευτυχία είναι απόρροια του συνδυασμού της λογικής και του συναισθήματος. Επίσης, να θυμηθούμε ότι ο Αριστοτέλης υποστήριζε ότι η μεσότητα είναι αυτή που θα φέρει την ψυχική ισορροπία και τη νηφαλιότητα στις πράξεις, που τελικά θα οδηγήσουν στην ευτυχία.

ΕΡ.: Ποιο είναι το moto σας;
ΑΠ.:
Μην παραιτείσαι ποτέ και κατάκτησε τα όνειρά σου!