MY KTEO

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Συνέντευξη Παναγιώτη Λάμπρου στο Eviatop: «Σε αυτές τις εκλογές δεν θα υπάρχει ηττημένος»


Έξι ημέρες έμειναν για τις κάλπες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πως ήταν η εμπειρία του προεκλογικού αγώνα για τον πρώτη φορά υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με το συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ, Παναγιώτη Λάμπρου; Ποιες είναι οι προτεραιότητες στη ζωή του και ποιο το αγαπημένο του
απόφθεγμα; Σε αυτά και άλλα ερωτήματα απαντάει στο Eviatop ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

ΕΡ.: Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και πως ήταν η πρωτόγνωρη για εσάς εμπειρία του προεκλογικού αγώνα;

ΑΠ.: Σίγουρα λίγο πριν το τέλος τα κυρίαρχα συναισθήματα είναι το άγχος και η αγωνία. Φυσικά δεν μπορώ να παραβλέψω ότι όλο αυτό το διάστημα του προεκλογικού αγώνα αυτά τα συναισθήματα συνοδεύτηκαν πολλές φορές από χαρά και ενθουσιασμό κατά την καθημερινή μου επαφή με τους συμπολίτες μας, που για εμένα είναι εμπειρία ζωής.

ΕΡ.: Σύμφωνα με τον Τζορτζ ΜακΝτόναλντ «Δεν είναι στη φύση της πολιτικής να εκλέγονται οι καλύτεροι. Οι καλύτεροι δε θέλουν να εξουσιάζουν το συνάνθρωπό τους». Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

ΑΠ.: Αυτό που λέω προσωπικά είναι ότι όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια. Φυσικά και διαφωνώ μπορεί τα τελευταία χρόνια η πολιτική στην χώρα μας να τείνει προς σ’αυτό το σημείο όμως στον Δήμο μας βλέπω κάτι καλό να γίνεται, βλέπω νέα πρόσωπα επιτέλους να θέλουν να βγουν μπροστά, από κάθε συνδυασμό, που έχουν όρεξη να δουλέψουν για το καλό της πόλης μας.

ΕΡ.: Σας φοβίζει η ήττα;

ΑΠ.: Σε αυτές τις εκλογές δεν θα υπάρχει ηττημένος, ο νέος εκλογικός νόμος επιβάλει συνεργασίες, όλοι μπορούν να προσφέρουν, ήττα είναι γι αυτούς που έχουν γίνει ένα με την εξουσία , έχουν κορεστεί και δεν θέλουν με τίποτα να αφήσουν την καρέκλα. Φυσικά πιστεύω ότι Συνδυασμός μου θα βγει πρώτος όπως πιστεύω ότι ο Επικεφαλής του Συνδυασμού μας Βασίλης Καθαροσπόρης στα τόσα χρόνια που ασχολείται με τα κοινά ήταν αποτελεσματικός και δεν άφησε τίποτα στην τύχη του, ήταν δίπλα στους Δημότες για να βρει λύσεις.

ΕΡ.: Εάν μπορούσε να εκπληρωθεί μία ευχή, ποια θα ήταν αυτή;

ΑΠ.: Θα πω κάτι τετριμμένο αλλά κάτι που το πιστεύω πολύ και δεν το λέω έτσι για να το πω, είναι η Υγεία, ξέρετε τα τελευταία τρία χρόνια εγώ και η σύζυγος μου χάσαμε 2 πολύ αγαπημένα μας πρόσωπα και είδαμε την ζωή από άλλη σκοπιά. Είναι δύσκολο να χάνεις  δικό σου πρόσωπο, άρα μόνο υγεία και τα άλλα όλα έρχονται.

ΕΡ.: Θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως…

ΑΠ.: Πιστεύω πως δεν είμαι ο κατάλληλος να πω εγώ πώς θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου, θα μπορούσα να πω πολλούς εύκολους χαρακτηρισμούς όπως δυναμικός, αποφασιστικός και άλλα πολλά  που στην πραγματικότητα να τα βλέπω μόνο εγώ. Εάν εκλεχθώ στις 26 Μαΐου Δημοτικός Σύμβουλος θα ήθελα ο κόσμος να με χαρακτηρίσει από το έργο μου.

ΕΡ.: Προτεραιότητα στη ζωή σας είναι…

ΑΠ.: Προτεραιότητα στην ζωή μου είναι η οικογένεια μου, και όλα γίνονται γύρω απ αυτήν, γι αυτό τον λόγο αποφάσισα να συμμετέχω στις εκλογές , θέλω τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα Δήμο που να μπορεί να προσφέρει καλύτερη ζωή, όχι μόνο στα λόγια, να υπάρχουν παιδικές χαρές που να μπορούν να παίξουν, να υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι να κάνουν ποδήλατο, αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και δραστηριότητες για όλους και όχι για συγκεκριμένες ομάδες πολιτών

ΕΡ.: Ποιο είναι το αγαπημένο σας απόφθεγμα

ΑΠ.: Είναι πολλά αυτά που θα ήθελα να αναφέρω ως αγαπημένα αλλά λόγω τον επικείμενων εκλογών θα πω του Βρετανού συγγραφέα  Άρθουρ Κλαρκ ο οποίος είχε πει ότι  «Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ένας πολιτικός, τις επόμενες γενιές».