MY KTEO

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Μονόδρι: Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι συντονισμένες προσπάθειες απεσόβησαν τα χειρότερα


Μνήμες και μάλιστα άσχημες, ξύπνησε στους κατοίκους του Μονοδρίου και του Κοιλίου η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης σε απόσταση αναπνοής από τους δυο οικισμούς.
Η άμεση επέμβαση όμως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η κινητοποίηση των κατοίκων απέτρεψε τα χειρότερα. Στο σημείο έφτασαν αμέσως τέσσερα οχήματα της Π.Υ. Κύμης, δυο από τη Χαλκίδα και ένα από το Αλιβέρι, ένα πεζοπόρο τμήμα, η υδροφόρα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και εθελοντές πυροσβέστες από την ευρύτερη περιοχή. Τελικά η πυρκαγιά έκαψε περίπου 30 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης μεταξύ των δυο χωριών. Για την αιτία της φωτιάς διενεργεί προανάκριση το αρμόδιο τμήμα της Π.Υ. Κύμης.

Εδώ να τονιστεί ότι επί τόπου βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Κονιστρών, Δημήτρης Μούντριχας, ο οποίος και συνεχάρη τους άντρες της Π.Υ. και προσωπικά τον πυραγό και προϊστάμενο του κλιμακίου Κύμης της Π.Υ., Δημήτρη Δεμερούτη (φώτο). Ο κ. Δεμερούτης είναι αλήθεια ότι συντόνισε υποδειγματικά όλες τις επίγειες δυνάμεις περιορίζοντας σημαντικά το πύρινο μέτωπο και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.