MY KTEO

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στο Δήμο Καρύστου - Εκκενώθηκαν σπίτια


Συνεχίζει να καίει η φωτιά στο Δήμο Καρύστου που εικδηλώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ μεταξύ Αετού και Μετοχίου. Στην περιοχή υπάρχουν παραθεριστικές κατοικίες. Πνέουν δυνατοί άνεμοι
περίπου 9 μποφόρ και προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βράθηκε ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος.Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη διασταύρωση προς Μπούρο με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της. Για τον λόγο αυτό στο σημείο επιχειρούν 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 4 υδροφόρες του δήμου που προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής, η φωτιά έχει οριοθετηθεί και αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.
Εκκενώθηκαν σπίτια
 Στην εκκένωση σπιτιών που βρίσκονται διάσπαρτα προχώρησε  ο δήμος, κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Όπως έγινε γνωστό από το πυροσβεστικό σώμα, για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν περίπου δεκαπέντε κάτοικοι από τις εστίες τους, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο.