MY KTEO

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Επίκαιρη ερώτηση για την έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Παρατηρητήριου στο Αλιβέρι


Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Στερεά σε νέα Τροχιά» κ. Στουπής Νίκος ενόψει της 4ης Τακτικής συνεδρίασης που θα γίνει στη Λαμία στις 21 Ιουνίου 2019. Η ερώτηση αφορά τις διαδοχικές δεσμεύσεις από πλευράς του Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας &
Περιβάλλοντος κ. Αναστασίου Γιώργου, με σκοπό την έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Παρατηρητήριου στο Αλιβέρι και ειδικότερα αυτές που είχαν ληφθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Θήβα στις 5 Απριλίου 2019. Ακολουθεί η ερώτηση:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Προς: Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας &
 Περιβάλλοντος κ. Αναστασίου Γιώργο


κε Αντιπεριφερειάρχη,

Πλησιάζει το τέλος της θητείας της Περιφερειακής Αρχής και ακόμη αναμένουμε την υλοποίηση των διαδοχικών δεσμεύσεων στις οποίες είχατε προβεί,την τελευταία μάλιστα πρόσφατα στην τακτική συνεδρίαση που έγινε στη Θήβα στις 5 Απριλίου.

Οι δεσμεύσεις σας αφορούσαν τη δημιουργία  συντονιστικής γραμματείας ώστε να αρχίσει να λειτουργεί το Κοινωνικό Παρατηρητήριο το οποίο θα έχει σύστημα online μετρήσεων, σε ειδικό χώρο παραχωρημένο από το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Ακόμη στο πλαίσιο των δεσμεύσεων είχατε υποσχεθεί και τη κατάρτιση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του εν λόγω Παρατηρητηρίου.

Στην ημερήσια διάταξη της τακτικής συνεδρίασης στις 21 του Ιούνη, ωστόσο,  δεν υπάρχει  εισήγηση που να αφορά αυτό το θέμα.

Κατανοούμε το φόρτο των προεκλογικών σας υποχρεώσεων.
 Όμως ο χρόνος περνά ζημιώνοντας τους κατοίκους της περιοχής του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, και εκθέτει την Περιφέρεια Στερεάς ως ανεπαρκούς και αναποτελεσματικής απέναντι σε αυτούς για τους οποίους έχουμε εκλεγεί να υπηρετούμε. Σε λίγο καιρό θα συμπληρωθούν δύο χρόνια από την αρχική ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σπερχειάδα, χωρίς καμία ουσιαστική δράση.
Η επόμενη συνεδρίαση θα είναι και η τελευταία της παρούσας συνόδου του Περιφερειακού Συμβουλίου με την παρούσα σύνθεση. Είναι η ύστατη ευκαιρία. Για να πείσετε ότι δεν σκοπεύετε να μετακυλίσετε την απόφαση στο επόμενο Περιφερειακό που δε δεσμεύεται από τις αποφάσεις του παρόντος, δηλαδή στις καλένδες.

Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του.



Ο Επικεφαλής της Παράταξης
Στερεά σε Νέα Τροχιά

Στουπής Νίκος