MY KTEO

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον Μίστρο Διρφύων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο ιερό γραφικό παρεκλήσι της Αγίας Μαρίνας στον Μίστρο Διρφύων όπου με την χάρη του θεού και της αγίας προσήλθαν και φέτος πλήθος πιστών στην μαγευτική τοποθεσία με τους αιωνόβιους
πλατάνους και τα τρεχούμενα νερά για να συνεορτάσουν στην μνήμη της επικαλούμενοι την χάρη και μεσιτεία της.


Στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Πανοσ Αρχιμ Συμεών Ηλιοδρομίτης Προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος με την συμμετοχή και άλλων ιερέων που τίμησαν την εορτή και των Αρχών του Δήμου Διρφύων - Μεσαπίων.
Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Μαρίνας παρουσία πλήθους πιστών απο την Χαλκίδα και περιοχή Διρφύων.
Την δε κυριώνυμο ημέρα λόγω του άστατου καιρού που επικρατούσε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν στον ενοριακό ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Μίστρου.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι για την άψογη οργάνωση της πανηγύρεως ανέλαβε ο Τοποτηρητής της ενορίας Πρεσβύτερος Γεράσιμος Βασιλόπουλος και εφημέριος Ενορίας Θεολόγου με το εκκλησιαστικό συμβούλιο Αγίου Αθανασίου Μίστρου.
Φωτογραφίες Μαρία Στυλιαρά