MY KTEO

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθικε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κάρυστο με ομιλητή το Γιώργο Μαρίνο

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιούνη η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κάρυστο με ομιλητή το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υποψήφιο Βουλευτή Εύβοιας.


Στην ομιλία του ο Γ. Μαρίνος τόνισε:
Στις εκλογές στις 7 Ιούλη δεν κρίνεται πόση θα είναι η διαφορά ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, ποιά θα είναι η αντιλαϊκή κυβέρνηση, ποιός θα παίρνει τις σκληρές αποφάσεις κατά των εργαζομένων, ποιός θα σφιχταγκαλιάζεται με τα μεγάλα συμφέροντα. 

Δεν κρίνεται ποιό κόμμα θα είναι το συμπλήρωμα της επόμενης κυβέρνησης, ούτε η τύχη των αναχωμάτων, των κομμάτων μιας χρήσης που κάνουν τη βρώμικη δουλειά και εξαφανίζονται.   
Στις εκλογές της 7ης του Ιούλη κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ!
Γιατί το ΚΚΕ θα είναι το δικό σας στήριγμα, θα αντιπαλέψει κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και πολιτική, όπως έκανε με ευθύνη αυτά τα χρόνια.
Γιατί το ΚΚΕ θα είναι ο οργανωτής της λαϊκής αντίστασης, θα δώσει ώθηση στην αντεπίθεση  για να δυναμώσει η  ελπίδα και η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.

Γιατί το ΚΚΕ, θα υπερασπιστεί στη βουλή και στους αγώνες τα δικά σας συμφέροντα , θα καταθέτει προτάσεις νόμου και τροπολογίες με τα δικά σας αιτήματα, όπως έκανε την προηγούμενη περίοδο που κατέθεσε δεκάδες, σημαντικές προτάσεις για την ανακούφιση των εργατικών - λαϊκών οικογενειών,  τις οποίες απέρριψαν μαζί ο  ΣΥΡΙΖΑ, η  ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ψηφίζοντας μέτρα για το μεγάλο κεφάλαιο.
Γιατί παλεύει για να απεμπλακεί η χώρα μας, ο λαός μας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ  που βάζουν το λαό μας, τη νεολαία μας σε μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους. 

Γιατί το ΚΚΕ πιστεύει στο δίκιο του λαού μας και στο δικαίωμα του να ζήσει καλά με τους όρους τους 21ου αιώνα, έχει πρόταση εξουσίας και λαϊκής διακυβέρνησης, σε σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης που βασανίζει τους ανθρώπους του μόχθου.
Το ΚΚΕ έρχεται εδώ στην Κάρυστο με το κεφάλι ψηλά, γιατί ήταν και είναι μαζί σας, για κάθε πρόβλημα.
Για σύγχρονο οδικό δίκτυο,  για τακτικά δρομολόγια των πλοίων στο Μαρμάρι και τη μείωση της τιμής των εισητηρίων, για να μην κλείσει το ταχυδρομείο, για την αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία, τη στήριξη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, την  ύδρευση, τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, για τα σχολεία.

Το ΚΚΕ με τον Καρυστινό λαό εμπόδισε την υποβάθμιση του νοσοκομείου σε κέντρο υγείας, απαίτησε προσλήψεις και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, αντιπαρατέθηκε στην άναρχη επέκταση των ανεμογεννητριών και στις συνέπειες στην περιοχή. 
Αυτά όχι μόνο δεν μπορούν να ξεχαστούν αλλά αντίθετα πρέπει να γίνουν βάση βαθύτερου προβληματισμού, οτι με ισχυρό ΚΚΕ, μπορούμε διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν, και ο αγώνας να είναι πιο αποτελεσματικός. 

Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε για να είναι στις 8 Ιούλη δυνατός ο λαός.
Να είναι ισχυρή η δύναμη που μάχεται για τις ανάγκες και το δίκιο μας, να είναι  πιο δυνατό το ΚΚΕ, που είναι ο συνεπής αντίπαλος αυτών που μαύρισαν τη ζωή μας και θα συνεχίσουν να τη μαυρίζουν, όσο κι αν το κρύβουν προεκλογικά δίνοντας ψευτοϋποσχέσεις, προσπαθώντας να κοροϊδέψουν και πάλι το λαό με τα ψίχουλα.

Η «μεταμνημονιακή εποχή» και η «δίκαιη ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ, η «βιώσιμη ανάπτυξη» και η “αυτοδύναμη Ελλάδα” της ΝΔ είναι παραμύθια της Χαλιμάς που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τις αγωνίες των εργαζομένων και της νεολαίας.
Τα κόμματα αυτά εκφράζουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου η ανάπτυξη τους είναι υποταγμένη στα κέρδη των λίγων, των καπιταλιστών, είναι ενάντια  στις ανάγκες των πολλών. Η ανάπτυξη τους έφερε την καπιταλιστική κρίση και γεννά τους όρους για την επόμενη.

Ποιά ανάπτυξη; 
Διαφημίζουν ότι η Νότιος Εύβοια μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο, με την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας. Η αλήθεια όμως είναι ότι έχουν μετατρέψει την ενέργεια σε εμπόρευμα για να κερδίζουν τεράστια κέρδη λίγοι οικονομικοί όμιλοι κι ενώ ο λαός  καταδικάζεται στην ενεργειακή φτώχεια, πληρώνει πανάκριβα το ρεύμα. 

Προχωράνε τόσα χρόνια στην άναρχη εγκατάσταση δεκάδων ανεμογεννητριών για να πλουτίσουν μεγάλες επιχειρήσεις, προκαλώντας βαριές συνέπειες στο περιβάλλον, στον  υδροφόρο ορίζοντα, στους αγροτοκτηνοτρόφους και  μελισσοκόμους, επιβάλλοντας απαράδεκτους όρους δουλειάς στους εργαζόμενους που απασχολούνται στα έργα, με κινδύνους για την ασφάλεια και τη ζωή τους . 
Τι κρύβουν; Κρύβουν ότι με τη δική τους υπογραφή και τις αποφάσεις της ΕΕ, εφαρμόζονται πολύ σκληρά αντεργατικά μέτρα, ξηλώνονται δικαιώματα και κατακτήσεις.   

Με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ βιώνουν οι εργαζόμενοι τα οδυνηρά ωράρια και τις  συνέπειες της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, τις αφόρητες συνθήκες  στους κλάδους του Εμπορίου, του Τουρισμού – Επισιτισμού που συγκεντρώνουν μεγάλο μέρος εργαζομένων, νέων και γυναικών. 
Ο νόμος Κατρούγκαλου, στηρίχτηκε στην αντιλαϊκή νομοθεσία της ΝΔ και συνέχισε να πετσοκόβει τις  συντάξεις και να αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Αυτή την αντεργατική πολιτική αξιοποιεί η ΝΔ που είναι παραδοσιακό κόμμα της πλουτοκρατίας και προβάλλει προκλητικά τις αξιώσεις του κεφαλαίου παίζοντας και πάλι το παιχνίδι με τις επενδύσεις και τις ψευτοϋποσχέσεις για θέσεις εργασίας που έχει χρεοκοπήσει  με οδυνηρά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους.

Όλοι γνωρίζουν ότι οι πρώτοι όροι των επενδύσεων των καπιταλιστών είναι η φτηνή εργασία, η σκληρή εκμετάλλευση, ο βιασμός του περιβάλλοντος.   
Τους έπιασε ο πόνος για τη “μεσαία τάξη”, και στην μεσαία τάξη υπολογίζουν αυτούς που ζούνε λίγο πιο πάνω από το όριο της φτώχειας. Η αλήθεια είναι ότι έκαψαν τους επαγγελματίες, τους φόρτωσαν υψηλή φορολογία, αβάσταχτους όρους δανεισμού και τώρα προσπαθούν να ψηφοθηρήσουν  στις πλάτες τους. 

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλο τους. Έχουν το ίδιο κυβερνητικό σχέδιο με διάφορες παραλλαγές κι αυτό το αντιλαϊκό σχέδιο περιλαμβάνει τους εφαρμοστικούς νόμους των 3 μνημονίων, τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και τους μηχανισμούς ελέγχου και επιτροπείας, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που βαφτίζονται «μεταρρυθμίσεις», τις επικίνδυνες δεσμεύσεις με τη συμμετοχή της χώρας σε ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Αυτά περιέχουν οι εκθέσεις της  ΕΕ, αυτά θέλουν οι αγορές και οι επενδυτές και όλοι τους έχουν δεσμευτεί σε αυτό το σχέδιο.
Η άλλη πλευρά της αντιλαϊκής καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας.

Στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο, τα Βαλκάνια συγκρούονται μεγάλα συμφέροντα. Αμερικάνικα -Ευρωπαϊκά, Ρώσικα και Κινέζικα και ο λαός μας πρέπει να γνωρίζει ότι η λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στους ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται στην ευρύτερη περιοχή. 
Η ανησυχία είναι δικαιολογημένη. Η Τουρκική αστική τάξη διεκδικεί έλεγχο των υδρογονανθράκων στην περιοχή, κάνει γεωτρήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, στοχεύει στο Καστελόριζο και σε άλλα ελληνικά νησιά,  αμφισβητεί τα σύνορα.

Ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα είναι άκρως επικίνδυνος. Οι λεγόμενοι “προστάτες” κοιτάζουν τα δικά τους συμφέροντα, είναι δυνάμεις του πολέμου και δεν τους καίγεται καρφί για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας  μας.
Αυτή η πολιτική έφερε την αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή η πολιτική  φέρνει νέους μεγάλους κινδύνους για το Αιγαίο και το Κυπριακό, στη λογική της «συνδιαχείρισης», που προωθούν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ. Φέρνει  μεγάλους κινδύνους για τους λαούς στην περιοχή, πιο γενικευμένες πολεμικές συρράξεις.
Πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκχώρηση των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Κρήτης  στην αμερικάνικη εταιρεία Exxon Mobil, τη Γαλλική Total και το ελληνικό μονοπώλιο “Ελληνικά Πετρέλαια”. Κρύβουν από το λαό τους απαράδεκτους όρους της συμφωνίας, οτι πρόκειται για παράδοση του φυσικού πλούτου της χώρας σε μεγάλα συμφέροντα, ξεπερνάνε στα μουλωχτά τους κινδύνους που προκαλεί αυτή η εξέλιξη. 

Η πείρα διδάσκει. Στην Κύπρο οι τουρκικές γεωτρήσεις, οι παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων και οι απειλές γίνονται μπροστά στα μάτια αυτών των εταιρειών που είναι μέρος του προβλήματος και στοιχείο πάρα πέρα εμπλοκής στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς.
Όπου πατάνε το πόδι τους ρίχνουν σε περιπέτειες του λαούς. 
Μπορούμε με ισχυρό ΚΚΕ, να βάλουμε τις βάσεις για να αλλάξει η κατάσταση, να ενισχυθεί η πάλη για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς,  ώστε να ζούνε οι γειτονικοί λαοί με ασφάλεια και ειρήνη, να ανοίξουμε το δρόμο για αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλες χώρες και λαούς.     

Οι εξελίξεις στη χώρα μας και οι διεθνείς εξελίξεις κάνουν την εκλογική μάχη κρίσιμη και ένα καίριο ερώτημα ζητάει απάντηση.
Ποιός θα είναι δίπλα στις εργατικές -λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους απέναντι στη νέα κυβέρνηση , που θα συνεχίσει την ίδια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική; 
Λέμε σε όλους και σε όλες, ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν μπορούν να είναι φιλολαϊκή αντιπολίτευση σε μια πιθανή κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε με την αγωνία του λαού, βάπτισε τη μνημονιακή πολιτική ως προοδευτική, ξέπλυνε και ανέστησε την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μάζεψε ένα σωρό γυρολόγους, ακόμα και ακροδεξιά στοιχεία μέσα στην κυβέρνηση, την Παπακώστα, τον Κουίκ, την Κουντουρά και άλλους. 
Προκάλεσε απογοήτευση και έστειλε χιλιάδες ψηφοφόρους στη ΝΔ. Έδωσε τα πάντα στους Αμερικάνους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, γέμισε την Ελλάδα στρατιωτικές βάσεις, έγινε το καλό παιδί των πιο αντιλαϊκών, αντιδραστικών κέντρων.

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφάντησαν τις αγωνιστικές παραδόσεις της αριστεράς, είναι δεσμευμένοι με τη στρατηγική του κεφαλαίου, όπως και η ΝΔ. 
Ο κ. Τσίπρας είπε προχθές ότι μπορεί να συνεργαστεί με τη δεξιά αν το απαιτήσουν οι συνθήκες. Άλλωστε έφθασε μέχρι του σημείου να συνεργαστεί με τον ακροδεξιό Καμένο.
Ποιός θα κάνει αντιπολίτευση; Το ΚΙΝΑΛ /ΠΑΣΟΚ που συγκυβέρνησε με το Σαμαρά, υπέγραψε και υπερασπίστηκε τα μνημόνια κατά του λαού;   

Ήδη, η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχει μπει στην ουρά για να καταλάβει θέση σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Πολλά στελέχη του προσπαθούν να ακουμπήσουν στη ΝΔ και άλλα στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κινούμενη άμμος και κανείς δεν ξέρει που θα βρεθεί η ψήφος του.
Ποιός να κάνει αντιπολίτευση; τα κόμματα μιας χρήσης που λειτουργούν σαν αναχώματα, αρπάζουν και καταθέτουν τη λαϊκή ψήφο  στην αντιλαϊκή πολιτική, και τα χρησιμοποιεί το σύστημα για να χτυπήσει τα λαϊκά δικαιώματα ; 

Ο Βελόπουλος της “Ελληνικής Λύσης” γνωστός εθνικιστής και τυχοδιώκτης που ξερνάει χολή κατά των λαών, και λέει ότι έχει αλληλογραφία με το Χριστό,  παίζοντας με τα θρησκευτικά αισθήματα.   

Ο Βαρουφάκης του «Μέρα 25» που θα είναι αφιερωμένος στις μπίζνες του, συνεχίζοντας, τις σχέσεις  όπως λέγεται με τον διεθνή τοκογλύφο Σόρρος.
Λέμε σε όλους και σε όλες! Η απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής “Χρυσής Αυγής” από ευρύτερα λαϊκά στρώματα πρέπει να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο και μπροστά στις εθνικές εκλογές. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία να πετάξουν έξω από τη Βουλή τη ναζιστική δολοφονική συμμορία. Η μάχη για την απομόνωση των ναζιστών μπορεί να δοθεί  με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, με την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στην Εύβοια.

Όταν γίνεται φανερό ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αντιλαϊκή, ο κάθε ένας και  η κάθε μια πρέπει να το μετρήσει καλά.
Να σκεφτεί ότι όταν δεν έχουν διαμορφωθεί οι όροι για λαϊκή διακυβέρνηση, ο λαός  ψηφίζει για τη δική του λαϊκή αντιπολίτευση, ο λαός ψηφίζει για ισχυρό ΚΚΕ. 
Για να διεκδικήσουμε να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε τη διάρκεια της κρίσης.
Για να δυναμώσει η μαζική, οργανωμένη πάλη για όλα τα λαϊκά προβλήματα.
Με ισχυρό ΚΚΕ ανοίγουμε το δρόμο για να ζήσει ο λαός μας χωρίς εκμετάλλευση και ανασφάλεια.
Η Ελλάδα έχει έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό. Διαθέτει σημαντικό ορυκτό πλούτο, χρυσό, φυσικό αέριο, έχει μεγάλες δυνατότητες βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής, που μπορούν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή ευημερία.
Το εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί να δείξει τη δύναμη του και να οργανώσει την αντεπίθεσή του για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την εργατική εξουσία. 

Για να γίνουν τα οικονομικά εργαλεία, ο ορυκτός, ο φυσικός πλούτος κοινωνική  ιδιοκτησία να αναπτυχθούν με τον κεντρικό σχεδιασμό με εργατική - λαϊκή συμμετοχή στα όργανα διεύθυνσης και εξουσίας, για την αποδέσμευση από ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Αυτό είναι το σχέδιο του ΚΚΕ που υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και μπορεί να γίνει πράξη  με τη συμμαχία της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών κι εμπόρων , με την  κοινωνική συμμαχία.

Εδώ είναι η δύναμη των πολλών, μέσα από αυτό το δρόμο θα εξασφαλιστεί το δικαίωμα της δουλειάς για όλους, σύγχρονα εργασιακά κοινωνικά δικαιώματα. 
Σε κάθε μάχη βάζουμε βάσεις για να γίνει πράξη αυτό το φιλολαϊκό σχέδιο.   
Λέμε στο λαό της Καρύστου, σε όλους τους εργαζόμενους:  Γυρίστε την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα, στους εκβιασμούς, στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Μη δώσετε κανένα συγχωροχάρτι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μην επιστρέφετε σε παλιές και χρεοκοπημένες επιλογές. Αξιοποιήστε την πείρα σας από τις αυταπάτες, τις ψεύτικες προσδοκίες και την πολιτική υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις στέκονται πολύ πιο θετικά απέναντι στο ΚΚΕ, παρακολουθούν τις θέσεις του, προβληματίζονται και τις καλούμε να κάνουν το βήμα, να βαδίσουμε μαζί ανεξάρτητα από διαφορετικές απόψεις που μπορούμε να συζητήσουμε μέσα στον αγώνα.
Καλούμε τους χιλιάδες αγωνιστές που ψήφισαν το ΚΚΕ στις εκλογές του Μάη, που έδωσαν το παρόν στις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές να πρωταγωνιστήσουν στον αγώνα μας, να  βάλλουν την σφραγίδα τους στο αποτέλεσμα υπέρ του ΚΚΕ.

Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα ώστε ΟΧΙ μόνο να μη χαθεί ψήφος αλλά με τη δική μας προσπάθεια να πολλαπλασιαστούν.