MY KTEO

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα επένδυση



Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στην αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, από το Eurovelo όπου διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Εθνικό Συντονιστή του Eurovelo στην

Ελλάδα με θέμα: «Eurovelo –Βιώσιμη Ανάπτυξη και Τουρισμός».





Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι Κωνσταντίνος Ρουσσόπουλος, Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο οποίος και ανέλυσε το θέμα «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει το Eurovelo και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη», ο Σπύρος Παπαγεωργίου, Εθνικός Συντονιστής του Eurovelo στην Ελλάδα ο οποίος μίλησε για το Eurovelo ως τροχός ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα, η  Έφη Τριανταφυλλίδου, Project Manager,  Eurovelo inspector η οποία και εκτενέστερα ανέπτυξε την  διαδρομή Eurovelo 11 στη Στερεά Ελλάδα. 
Μορφολογία και σύνδεση με σημεία πολιτιστικού και άλλου ενδιαφέροντος και ο Γεώργιος Δρακόπουλος, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tourism Generis, εταιρεία που υποστηρίζει επιχειρηματικές αποφάσεις για τον τουρισμό ο οποίος μίλησε για τον ποδηλατικό τουρισμός στο πλαίσιο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. 

Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πρώτη από τις περιφέρειες που διασχίζει η Ευρωπαϊκή ποδηλατική διαδρομή Eurovelo 11, ξεκίνησε τις εργασίες για την υποδοχή του Eurovelo στην Ελλάδα. Το Eurovelo είναι ένα ποδηλατικό δίκτυο διασύνδεσης ευρωπαϊκών χωρών, βασικός άξονας τόνωσης του ποδηλατικού τουρισμού σε κάθε χώρα την οποία διασχίζει, το οποίο όταν θα ολοκληρωθεί, υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 70.000 χλμ. Η διαδρομή EV11 (6.000χλμ.), που διατρέχει την Στερεά Ελλάδα σε μήκος τουλάχιστον 270 χιλιομέτρων, ξεκινά από το Βόρειο Ακρωτήριο της Νορβηγίας και καταλήγει μέσω Θεσσαλονίκης στην Αθήνα, διερχόμενη σε ελληνικό έδαφος, τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Αττικής. Μέσα από τη συνεργασία της με τον Εθνικό Συντονιστή για το Eurovelo στην Ελλάδα, “Πόλεις για Ποδήλατο” και μετά από συγκεκριμένα βήματα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στοχεύει στην ολοκλήρωση και πιστοποίηση του έργου σύμφωνα με τις προδιαγραφές της European Cyclists Federation, που αποτελεί τον φορέα υλοποίησης του Eurovelo σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Έπειτα από την παρουσίαση, ακολούθησαν ερωτήσεις, με το έμπειρο και σωστά καταρτισμένο επιτελείο του Eurovelo αλλά και τον ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο της Tourism Generis Γεώργιο Δρακόπουλο, να απαντούν εκτενέστερα.