MY KTEO

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Σχόλιο του ΚΚΕ για την επίσκεψη του κυβερνητικού βουλευτή Σιμεών Κεδίκογλου στο Νοσοκομείο Κύμης


Ο βουλευτής της ΝΔ κατά την επίσκεψή του παραδέχθηκε τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή που έχει καταγγείλει το Σωματείο των εργαζομένων εδώ και καιρό.

Αποτελούν πρόκληση για το λαό της Κύμης τα γενικόλογα περί κάλυψης των ελλείψεων που ακούστηκαν από τον κυβερνητικό βουλευτή. Η πολιτική της ΝΔ στην υγεία αποτελεί συνέχεια αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, έχει στο επίκεντρό της το λεγόμενο "εξορθολογισμό των δαπανών", δηλαδή τη μείωση των κονδυλίων για την υγεία. Άλλωστε, η Κυβέρνηση δεσμεύεται από πρόγραμμα σταθερότητας για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία από το 5,2% του ΑΕΠ το 2017 σε 4,7% το 2022.
Λύση για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κύμης και συνολικά της δημόσιας υγείας δεν αποτελεί  η λειτουργία με ιδιωτικά κριτήρια ούτε με την «προσφορά των τοπικών κοινωνιών στις άγονες περιοχές, με φαγητό, διαμονή και μετακινήσεις» όπως δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός Υγείας. Η σταδιακή μετατροπή του μόνιμου προσωπικού σε προσωπικό με ημερομηνία λήξης είναι που δημιουργεί και αυξάνει τις ελλείψεις.
Απάντηση με κριτήριο τη διασφάλιση της υγείας του λαού της περιοχής μας αποτελεί η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, η κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, η πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού με μόνιμες σχέσεις εργασίας. Γι αυτά πρέπει να ενταθεί ο αγώνας του λαού της Κύμης και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Κομματική Οργάνωση Κύμης του