MY KTEO

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Το Αλωνάκι "πλημμύρισε" με τραγούδια



Την Κυριακή 15.9.2019 στη Χαλκίδα στο πάρκο Αλωνάκι, πλημμύρισε με τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη και όχι μόνο, ειπωμένα από τις μοναδικές φωνές : του Σαράντη Αρβανίτη της Σοφίας Αμπελιώτη και τη φιλική συμμετοχή που συγκίνησε όλους των:

Γιώτη Γυριχίδη, του Γιώργου Μπάκα, Χρίστου Αντωναρόπουλου, του Γιώργου Τικταπανίδη και του εκλεκτού Βασίλη Χαραλάμπους.













Η βραδιά άνοιξε με την προσφώνηση του προέδρου Χρήστου Κουτσαύτη, ο οποίος καλωσόρισε όλο τον κόσμο που ήταν παρόν σε αυτή τη σπουδαία βραδιά, όπου μεταξύ άλλων η Ναυσικά Γεραμάνη σύζυγος του Πάνου, η οικογένεια του αδερφού του Πάνου  Χρήστου Γεραμάνη, η νέα δημοτική αρχή με τη δήμαρχο Έλενα Βάκα, την αντιδήμαρχο πολιτισμού Ελένη Αϊδίνη, την επίσης αντιδήμαρχο καθαρισμού Τασούλα Μακαρώνα, την Σούλα Παπαγεωργοπούλου, τον Βασίλη Καθαροσπόρη, την Ελένη Βαβουλιώτη, τον Σταύρο Καμαριώτη, τον Κώστα Λάππα, τον Σπύρο Σπύρου, τον Θωμά Παναγόπουλο, τον καρδιολόγο Ευάγγελο Μπενέτο και πολλούς πολλούς άλλους. Ο πρόεδρος έδωσε αμέσως το λόγο στον βοηθό του Πάνου Γεραμάνη Βασίλη Λουμπρίνη, που με λίγα λόγια εκείνος περιέγραψε το ήθος του Πάνου, αμέσως μετά δευτερολόγησε ο πρόεδρος λέγοντας τα εξής : Η σημερινή εκδήλωση γίνεται για να τιμήσουμε δυο αγαπημένα πρόσωπα, το πρώτο είναι ο κορυφαίος βάρδος ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ που σαν την χθεσινή μέρα 14 Σεπτεμβρίου 2001 έφυγε από τη ζωή και το δεύτερο είναι ο καταξιωμένος δημοσιογράφος συμπατριώτης μας  ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ που και εκείνος έφυγε από τη ζωή 30 Απριλίου 2005. 
Πάρα πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για τον Πάνο Γεραμάνη και πάλι θα ήταν λίγα, γιατί ο Πάνος είχε πολλά χαρίσματα, σε ότι αγαπούσε ήταν γνώστης και το λάτρευε, με τις ραδιοφωνικές εκπομπές του τον γνώρισε περισσότερο όλη η οικουμένη, όμως η βραδιά είναι μουσική και δεν θα πούμε περισσότερα, μα μόνο λίγα λόγια για να γνωρίσουν και κάποιοι (που πολύ αμφιβάλω) δεν τον γνώριζαν. Ήταν από τους λίγους γνήσιους δημοσιογράφους (ξεχωριστός) και πως η καταγωγή του ήταν από το Βασιλικό και στο Βασιλικό κατέληξε, μετά από μια ανοδική και αξιοζήλευτη πορεία. Όμως όπως πρωϊπα η βραδιά είναι μουσική και πρέπει να ακούσουμε τους καλλιτέχνες, που με πολύ σεβασμό ετοίμασαν. 
Πριν ξεκινήσει η μουσική βραδιά ο πρόεδρος είχε ετοιμάσει να παίξει σε βίντεο το αδισκογράφητο τραγούδι που γράφτηκε για τον Πάνο Γεραμάνη και που ακούστηκε στην συναυλία “αφιέρωμα στον Πάνο” το 2006 από τη φωνή του Μανόλη Μητσιά, όμως στάθηκε αδύνατον.
Όλοι οι καλλιτέχνες δήλωσαν με συγκίνηση τη συμμετοχή τους σε αυτή τη σπουδαία βραδιά, είπαν με λίγα λόγια τα καλύτερα για τον Στέλιο Καζαντζίδη και τον Πάνο Γεραμάνη, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό πριν ερμηνέψει ο καθένας τους τραγούδια. 
Αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο τραγούδι που τραγούδησε ο Γιώργος Τικταπανίδης ήταν το “δεν έχει δρόμο να διαβώ” του Πάνου Τζανετή και το αφιέρωσε σε κείνον.