MY KTEO

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Σπύρος Πρωτοψάλτης από τη Χαλκίδα: Ο ΟΑΕΔ είναι σε σωστή κατεύθυνση αλλά πρέπει να πατήσουμε το γκάζι(ΒΙΝΤΕΟ)



Τις υπηρεσίες και τις δομές του ΟΑΕΔ στη Χαλκίδα, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί  ο Διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του πραγματοποίησε σειρά επαφών με τοπικές αρχές και φορείς. Οι επισκέψεις του ξεκίνησαν από τις 9 το πρωί όπου επισκέφθηκε το

ΚΠΑ 2 Χαλκίδας, στη συνέχεια μετέβει στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, στις 11 ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψή του στο Επιμελητήριο Εύβοιας αλλά λόγω καθυστέρησης συναντήθηκε με την πρόεδρο Βούλα Αγιοστρατίτη και Επιμελητηριακούς συμβούλους μετά τις 11.30 και στις 12.30 επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη.





Στην συνάντησή του με την πρόεδρο του Επιμελητηρίου, όπου να σημειωθεί είχε να πραγματοποιηθεί τέτοια συνάντηση 25 χρόνια, παρευρέθηκαν και οι Βουλευτές του Νομού Σίμος Κεδίκογλου και Θανάσης Ζεμπίλης και τόνισε μεταξύ άλλων ο Διοικητής πως «έχει δοθεί προτεραιότητα στον επανασχεδιασμό και την στήριξη της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και θέλει ο νέος ΟΑΕΔ να είναι πιο συγχρονισμένος και συντονισμένος με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Να έρθει δηλαδή ο ΟΑΕΔ πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες. Γι αυτό κι εγώ έχω βγει από τον Άλιμο, έχω φύγει από την Αθήνα και κάνω επισκέψεις στις Δομές μας και τις τοπικές κοινωνίες έτσι ώστε να καταλάβουμε ποιες είναι οι ανάγκες τους, πού υπάρχει η προσφορά, πού υπάρχει η ζήτηση, πού υπάρχουν δεξιότητες και ειδικότητες στις οποίες έχουμε έλλειψη να δούμε εμείς ως ΟΑΕΔ πού μπορούμε να βοηθήσουμε να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες και επίσης πώς μπορούμε να συντονιστούμε καλύτερα κα να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να έχουμε συμπράξεις. Έχουμε έρθει με όρεξη για δουλειά. Έχω ξεκινήσει από τις 3 Σεπτεμβρίου, με το που τοποθετήθηκα σε αυτή την θέση, πριν ενάμισι μήνα και θέλουμε να κάνουμε πράγματα. Ο ΟΑΕΔ είναι σε σωστή κατεύθυνση αλλά πρέπει να πατήσουμε το γκάζι. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν και πρέπει να γίνουν γρήγορα.  Εμείς την προσφορά, ουσιαστικά, την έχουμε, έρχεται σε μας, έρχεται στις Δομές μας, οπότε καταγράφουμε τους ανέργους δεν έχουμε όμως αυτή την πρόσβαση και στη ζήτηση στην αγορά εργασίας η οποία είναι οι επιχειρήσεις. Θέλουμε να έρθουμε κοντά στις επιχειρήσεις, να μας δουν ως συνεργάτη, ως εταίρο, ως κάποιον με τον οποίο μπορούν να κάνουν συμπράξεις »

Με την σειρά της, η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, ευχαρίστησε τον Διοικητή για την παρουσία του στο Επιμελητήριο και τόνισε πως «η συνεργασία μας είναι απαραίτητη. Πρέπει να επιδοτείται η εργασία, όχι η ανεργία. Είναι κάτι που το ζητάμε χρόνια τα Επιμελητήρια και όλοι οι φορείς που εκπροσωπούμε τους επαγγελματίες. Υπάρχουν προγράμματα αυτή τη στιγμή με τον βασικό μισθό, ανάλογα με την ηλικία για ένα έτος. Αν μπορούν αυτά να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, αν μπορείτε εκεί να κάνετε κάτι γιατί είναι πολύ σημαντικό αν αυξηθεί η διάρκεια του προγράμματος, από ένα έτος γίνει δύο χρόνια, αν αυξηθεί λίγο ο μισθός, αυτό θα ωφελήσει και τα παιδιά γιατί αποκτούν μία εμπειρία, θα επιδοτείτε την εργασία και όχι την ανεργία, να είναι άνεργος δηλαδή και να επιδοτείται, αλλά βοηθάτε και πάρα πολύ  σημαντικά τους επαγγελματίες να ορθοποδήσουν γιατί και αυτό βάση στοιχείων, σε μία περίοδο κρίσης οι επαγγελματίες είμαστε ο μοναδικός κλάδος που δίνουμε θέσεις εργασίας. Μπορέσαμε να σταθούμε, οι έμποροι, οι επαγγελματίες είμαστε ο μοναδικός κλάδος που εξακολουθούμε και προσφέρουμε εργασία. Γι αυτό θα ήθελα, αυτά τα προγράμματα να σας προτείνω να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και μεγαλύτερο μισθό».