MY KTEO

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Γιάννης Δημητρόπουλος: Αναγκαίο έργο ο ΒΙΟΚΑ Ερέτριας


Εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας η κατασκευή του ΒΙΟΚΑ Ερέτριας σε οικόπεδο στην Άνω Βάθεια.
Το θέμα ήρθε προς συζήτηση μετά την ανάγνωση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντώνη Ανδρουλάκη, επιστολής προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος την οποία υπογράφουν 12 σύλλογοι και 110 πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Σύλλογοι και κάτοικοι κάνουν λόγο για επιβάρυνση της περιοχής και για επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον, όσο και στον τουρισμό. Ενώ αφήνουν αιχμές και για τον τρόπο που έγινε η ανάθεση του έργου. Για αυτό και ζητούν να δημοπρατηθεί εκ νέου το έργο με καλύτερο ποσοστό μειοδοσίας από τον εργολάβο, να βρεθεί νέο σημείο κατασκευής του, ώστε να  αποτραπούν ακραίες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από την τοπική κοινωνία.

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Ερέτριας, Γιάννης Δημητρόπουλος τόνισε πως θα γίνουν όλες οι θεσμικές ενέργειες ώστε να βρεθεί λύση. Ενώ ξεκαθάρισε ότι θα ενημερώσει το σώμα και τους πολίτες όταν θα έχει αποτέλεσμα υπογραμμίζοντας ότι ο ΒΙΟΚΑ είναι έργο που πρέπει να γίνει και θα γίνει. Στάση αναμονής δήλωσαν ότι θα κρατήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Με την πρώην Δήμαρχο Αμφιτρίτη Αλημπατέ να τονίζει ότι αν γίνει αλλαγή στο δρομολογημένο πλέον έργο, αυτό απεντάσσεται από την χρηματοδότηση και κάλεσε την Δημοτική Αρχή να ολοκληρώσει τα μεγάλα έργα που παρέλαβε. Από τη άλλη ο Μπάμπης Καραβάς τόνισε ότι το πρέπει να ληφθούν υπόψη οι οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις και το τι είναι ωφέλιμο για τους κατοίκους.