MY KTEO

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Συνεδρίαση Κοινότητας Χαλκίδας: Ψάχνουν τα πατήματά τους…



Με τον τρόπο που θα τίθεντο τα θέματα συζήτησης στις συνεδριάσεις αναλώθηκαν για αρκετή ώρα οι σύμβουλοι της Κοινότητας Χαλκίδας κατά τη συνεδρίασή της τη Δευτέρα το απόγευμα.
Επίσης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία του κοιμητηρίου Χαλκίδας, προβλήματα των κατοίκων της Λιανής Άμμου και της  Έξω Παναγίτσας, το αίτημα του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας για παραχώρηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ και η τροποποίηση της μελέτης που αφορά στα συνοδά έργα του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Τα πατήματα τους ψάχνουν ακόμα, όπως προέκυψε και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι σύμβουλοι της Κοινότητας Χαλκίδας, αφού φαίνεται ότι δεν έχουν κατανοήσει τον τρόπο που θα επικοινωνούν τα θέματα που θα επιθυμούν να συζητηθούν, στο προεδρείο. Αφορμή για την συζήτηση στάθηκε η τοποθέτηση του Προέδρου της Κοινότητας Χαλκίδας, Θοδωρή Γιαννούκου, όταν ήρθε η ώρα να συζητηθούν τα θέματα που έθεσαν οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, Πάνος Αγιαννίτης και Αντωνία Κεράτσα. Απευθυνόμενος προς το σώμα ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι εκείνος αποφασίζει ποια θέματα θα έρχονται στις συνεδριάσεις κι αν οι σύμβουλοι θέλουν να προτείνουν κάποια έχουν δυο δρόμους. Είτε ατομικά μέσω των Επιτροπών που έχουν οριστεί, είτε ως παρατάξεις απευθείας στον ίδιο.



Οι Αγιαννίτης και Κεράτσα επέμειναν ότι ακολούθησαν τον ενδεδειγμένο τρόπο και ότι δεν κατανοούν για ποιο λόγο γίνεται η συζήτηση αυτή. Και τότε ήρθε η Λένα Σκαρλή να αναρωτηθεί αν ένα αναπληρωματικό μέλος Επιτροπής μπορεί να φέρνει θέματα στην Επιτροπή, αφήνοντας αιχμές για την Αντωνία Κεράτσα. Για λίγο άναψαν τα αίματα, με τον Πάνο Αγιαννίτη να επιστρέφει την απορία αναρωτώμενος αν ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινότητας, Χρήστος Μπλέτσας, μπορεί επίσης να είναι μέλος Επιτροπής.  Η παρέμβαση των ψυχραιμότερων και του Θοδωρή Γιαννούκου λειτούργησε πυροσβεστικά και η συνεδρίαση συνεχίστηκε σε σχετικά ηρεμότερο κλίμα.

Θοδωρής Γιαννούκος: «Σκοπός μας είναι να εφαρμοστεί πλήρως ο κανονισμός λειτουργίας του κοιμητηρίου»
Ένα ακόμα θέμα που απασχόλησε στη συνεδρίαση της Κοινότητας Χαλκίδας ήταν τα προβλήματα λειτουργίας του Κοιμητηρίου Χαλκίδας. Ο αρμόδιος σύμβουλος στα θέματα του Κοιμητηρίου, Παντελής Τραπεζουντίου. Πολλά και σοβαρά τα όσα κατέγραψε ο κ. Τραπεζουντίου. Η ανάγκη επέκτασης τόσο της βασικής έκταση, όσο και του χώρου αποθήκευσης οστών και δημιουργίας θυρίδων στην είσοδο του νεκροταφείου, η αποκατάσταση της κατεστραμμένης περίφραξης και των πεζοδρομίων εντός του κοιμητηρίου, η λειτουργία χώρου στάθμευσης, η καθιέρωση μηχανογράφησης όλων των αρχείων, καθώς και η έλλειψη προσωπικού ήταν μόνο μερικά από τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν.

Ο Θοδωρής Γιαννούκος τόνισε ότι όλα έχουν εξεταστεί σοβαρά και ήδη κάποια έχουν δρομολογηθεί, ενώ για τα υπόλοιπα γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του κοιμητηρίου. Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί αίτημα προς τον Αντιδήμαρχο Έργων, ώστε σε θέματα που άπτονται του εργοταξίου να υπάρχει διευκόλυνση. Μάλιστα ο Θοδωρής Γιαννούκος τόνισε ότι μόλις λυθούν τα βασικά ζητήματα λειτουργίας του κοιμητηρίου θα εφαρμοστεί πλήρως ο κανονισμός λειτουργίας του.



 Γενικώς ομοφωνία
Επίσης, παρουσία πολιτών και εκπροσώπων του Συλλόγου Λιανής Άμμου Αλατσάτων Μακεδονικών «Δράση Πολιτισμός», συζητήθηκαν κάποια από τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών. Αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί από την ΔΕΥΑΧ η απομάκρυνση των οχημάτων και των υλικών που βρίσκονται πίσω από τον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου, να καθαριστεί και να συντηρηθεί η υπόγεια διάβαση πεζών στην Έξω Παναγίτσα, η ανακατασκευή παιδικής χαράς πίσω από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, επίσης στην Έξω Παναγίτσα και ο καθαρισμός των φρεατίων στην Λιανή Άμμο και στην Έξω Παναγίτσα.

Στα υπόλοιπα θέματα, ομόφωνα εγκρίθηκε η παραχώρηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ έξω από το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδα, η δημιουργία ράμπας,  η μεταφορά των κάδων επί της Αντωνίου με σκοπό την δημιουργία της ως ανά θέσης στάθμευσης και η τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης.

Επίσης, ομόφωνα εγκρίθηκε και η τροποποίηση της μελέτης εφαρμογής της οδού Αλμυροποτάμου, στα πλαίσια του έργου «Συνοδά Έργα Υποδομών – Δικτύων Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας». Η συγκεκριμένη τροποποίηση αφορά στη μείωση του πλάτους των δυο λωρίδων ανά κατεύθυνση εξαιτίας κτίσματος  που εισέρχεται εντός του πεζοδρομίου, καθιστώντας έτσι αδύνατη τη διέλευση πεζών σε μεγάλος μέρος του πεζοδρομίου.