MY KTEO

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Το Τεχνικό πρόγραμμα του 2020 στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ερέτριας



Το Τεχνικό πρόγραμμα του 2020 του Δήμου Ερέτριας, συζητήθηκε χθες το απόγευμα στη συνεδρίαση της επιτροπής Διαβούλευσης. Πολλά και σπουδαία όσα ακούστηκαν  και με παρόντα 13 από τα 22 μέλη, ξεκίνησε η διαδικασία. Τοποθετήθηκαν πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων για θέματα

φυσικά που αφορούσαν στις περιοχές τους.


Ένα από αυτά ήταν και η ανάπλαση του Εμπορικού κέντρου Γυμνού, θέμα το οποίο έθιξε ο Χρυσοβαλάντης Σαββόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου ομάδας Νέων.
Η  απάντηση που πήρε ήταν πως «Το έργο ανάπλασης έχει δημοπρατηθεί, υπάρχει ανάδοχος όμως δεν έχει γίνει εφαρμογή σχεδίου. Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει εφαρμογή της μελέτης και υποχρεώθηκε η υπηρεσία να κάνει τροποποίηση της μελέτης, ενισχύθηκε ο προϋπολογισμός κατά 40.000 ευρώ και ευελπιστούμε τώρα που θα εγκριθεί η νέα μελέτη να πραγματοποιηθεί». Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του κ. Μπαρώτα, ο οποίος ρώτησε σχετικά με την ανάπλαση στο Γυμνό, αν είναι προσωρινού χαρακτήρα ή θα χρειαστεί να ξηλώσουν όλο αυτό το έργο για την σύνδεση του έργου αποχέτευσης;  Η κ. Γεωργίου τόνισε πως θα πρέπει να γίνει μια συνεννόηση με την ΔΕΥΑ Ερέτριας και η πρόταση αφορούσε μόνο τον Δήμο. Δεν μπορεί η σύνδεση να γίνει με το έργο.

«Ρίχνετε κλήρο»;

Πόσα είναι τα χρήματα για τα προτεινόμενα έργα του 2020 ρώτησε o Νίκος Τσιμπίδης, εκπρόσωπος του Δασικού Συνεταιρισμού Γυμνού και θυμήθηκε την δήλωση του Δήμαρχου ότι τα Τοπικά Συμβούλια ζητούν πολλά πράγματα. «Ρωτώ αν υπάρχει κάποια αναλογία στα χρήματα αυτά, με τις Τοπικές κοινότητες. Βλέπω πολύ λίγα χρήματα στο χωριό μου. Το μοίρασμα πώς γίνεται; Με αυτά που οι Τοπικοί άρχοντες ορίζουν; Ρίχνετε κλήρο; Γιατί η αναλογία δεν είναι σωστή. Ένα έργο στη Γυμνού, την πλατεία του χωριού, το μοναδικό, το ακούω χρόνια τώρα». Οι περισσότεροι Δήμοι πέρασαν το πρόγραμμα χωρίς διαβούλευση. Είμαστε η μοναδική Δημοτική αρχή που περνάμε το πρόγραμμα με διαβούλευση, είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ερέτριας, θέλοντας να λύσει την απορία του κ. Τσιμπίδη…

Δήμαρχος Ερέτριας: Δύσκολο να αλλάξεις νοοτροπία…

Πολλές οι απόψεις που κατατέθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με μοναδικό θέμα το Τεχνικό πρόγραμμα του 2020 του Δήμου Ερετρίας . ‘Ένα θέμα που απασχόλησε ήταν τα πεζοδρόμια στην Δήμο της Ερέτριας και τα προβλήματα που συναντώνται. Συγκεκριμένα, ο Λευτέρης Μπιλάλης, αναφερόμενος στις ήδη υπάρχουσες ράμπες στα πεζοδρόμια, ρώτησε αν θα γίνει απλή συντήρηση ή αντικατάσταση.  «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Στην παραλιακή, το πεζοδρόμιο είναι όλο κατεστραμμένο και τα λεφτά που βλέπω είναι για απλές και μόνο επιδιορθώσεις. Με έργα πεζοδρομίου πρέπει να γίνει μελέτη και για φωτισμό, για τα νερά της βροχής, λίγο πιο οργανωμένα. Ότι φτιάχνουμε να είναι οργανωμένο. Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε ένα κομμάτι σωστά παρά να γίνονται πολλά και όχι ολοκληρωμένα».  Για την προσβασιμότητα και την ακαταλληλότητα των πεζοδρομίων έγινε αναφορά, με την κατάθεση πολιτών να λένε πως χρειάζεται να είναι και ελεύθερα και προσβάσιμα. «Όχι μόνο επειδή είναι κατεστραμμένες οι πλάκες αλλά είναι κατειλημμένες»! Ήδη έχουν δροολογηθεί όλα αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος «αλλά θα πρέπει να είμαστε νόμιμοι. Εφαρμόζουμε τους νόμους παντού και πιστεύω από το νέο έτος να γίνουν όλα. Είναι όμως δύσκολο να αλλάξεις νοοτροπία. Δύσκολο… Όλοι αυτοί λένε για τους άλλους και όχι για τον εαυτό τους».