MY KTEO

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Δημήτρη Βουρδάνο συναντήθηκαν σήμερα, η περιφερειακή σύμβουλος Θεοδώρα Ακριώτου, η δημοτική σύμβουλος Δήμου Κύμης Αλιβερίου Αλεξάνδρα Θαλασσινού, το μέλος της
δημοτικής παράταξης Θεοδώρα Ρουμελιώτη και ο Γιώργος Θαλασσινός, εκπρόσωπος από το Συντονιστικό ενάντια στην καύση RDF. Ικανοποιημένοι, αποχώρησαν από το Διοικητήριο, αφού ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως θα συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό κονδύλι
για τη λειτουργία της Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου για τη λειτουργία της τσιμεντοβιομηχανιας στο Αλιβέρι και ειδικότερα για την καύση του RDF στα πλαίσια του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος και θα συνάψει η Περιφέρεια σύμβαση με ανεξάρτητο επιστημονικό φορέα για να κάνει τις μετρήσεις των ρύπων.
Ο περιφερειάρχης παρέλαβε καθαρογραμμένη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του ζήτησαν να ενημερωθεί για την ανανέωση περιβαλλοντικών όρων της ΑΓΕΤ καις τη συνέχεια να ενημερώσει η Περιφέρεια το Δήμο.
Τέθηκαν όμως στη συζήτηση και άλλα θέματα, όπως ο δρόμος Λέπουρα – Κύμη και η ίδρυση και λειτουργία Ειδικού νηπιαγωγείου και ΕΕΕΕΚ.