MY KTEO

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Άνοιξε τις πύλες του το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του ΔΟΑΠΠΕΧ (βίντεο)



Παρουσία της Δημάρχου Δήμου Χαλκιδέων, Έλενας Βάκα και της Προέδρου του ΔΟΑΠΠΕΧ, Ελένης Αϊδίνη, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή, το πρωί στο Πάρκο του Λαού τα εγκαίνια του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του ΔΟΑΠΠΕΧ.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, μετά τις απαραίτητες εργασίες βελτίωσης του χώρου, των υποδομών και συντήρησης του εξοπλισμού, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του ΔΟΑΠΠΕΧ άνοιξε τις πύλες του για τα παιδιά της Χαλκίδας, αλλά και όλης της Εύβοιας.

Ζητούμενο με τη λειτουργία του είναι κάθε παιδί της πόλης να αποκτήσει παιδεία στην οδήγηση, αλλά και τις απαιτούμενες γνώσεις ως πεζός, ποδηλάτης και μελλοντικός οδηγός για να διασφαλιστεί, όσο γίνεται, ένα ασφαλές μέλλον, χωρίς ατυχήματα. Αυτό ακριβώς επεσήμανε και η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένη Αϊδίνη, που αμέσως μετά τον αγιασμό, πήρε το λόγο για να καλωσορίσει τους παρευρισκομένους. Μεταξύ άλλων η κ. Αϊδινη τόνισε ότι σκοπός και για εφέτος, είναι η εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων σχολείων, τόσο από τη Χαλκίδα, όσο και από Δήμους του Ν. Εύβοιας.

Στον σύντομο χαιρετισμό της η Δήμαρχος, Έλενα Βάκα, υπογράμμισε τη σημασία της λειτουργίας του ΠΚΑ, αφού τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας, βιωματικά – με πρακτική άσκηση, κι όχι μόνο θεωρητικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι χαιρετισμοί της Αστυνόμου Β’ και Διοικήτριας της Τροχαίας, Αιμιλίας Παρτσανάκη και του Ανθυπασπιστή του Λιμενικού Σώματος, Νικόλαου Σταματα, καθώς και της εκπροσώπου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αγγελικής Φραγκεσκίδου.

Τέλος να τονιστεί ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, δεν είναι παιδότοπος. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρότυπη εκπαιδευτική μονάδα, όπου τα παιδιά συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής.
Οι επισκέψεις των μαθητών στο Πάρκο θα είναι έως 25 άτομα ημερησίως και θα γίνονται κατόπιν κρατήσεως στο αρμόδιο τμήμα του ΔΟΑΠΠΕΧ. Γίνονται δεκτές αιτήσεις από σχολεία, για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, τηλ. 2221351128, Fax: 2221088930.