MY KTEO

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Δήλωση Γιώργου Μαρίνου με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


46 χρόνια πέρασαν από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του 1973  και τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στον αγώνα ενάντια στην πολιτική που οδηγεί το λαό στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλεια, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους
ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό. Τιμάμε όσους αγωνίστηκαν κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, έζησαν τη φρίκη των βασανιστηρίων, της εξορίας, των φυλακίσεων, των διώξεων και των στρατοδικείων. 
Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Τα συνθήματα "Έξω οι ΗΠΑ", "Έξω το ΝΑΤΟ" κάθε χρόνο γίνονται πιο επίκαιρα, από τη στιγμή που η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμων και επεμβάσεων με ευθύνη και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της σημερινής της Ν.Δ.
Σήμερα διαδηλώνουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της Ελλάδας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, πρόσφυγες και μετανάστες, που η πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων τους εγκλωβίζουν στη χώρα μας σε άθλιες συνθήκες.
Ταυτόχρονα προχωρά και η επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ενίσχυση της φοροληστείας του λαού, η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και φυσικά η ένταση του δόγματος "νόμος και τάξη", της εργοδοτικής τρομοκρατίας, της κρατικής καταστολής, με στόχο να μπουν στον "γύψο" οι λαϊκές και νεανικές διεκδικήσεις.
Σήμερα, πραγματική διέξοδος προς όφελος του λαού είναι η διαμόρφωση μιας νικηφόρας κοινωνικής συμμαχίας, που θα παλεύει ενάντια στα μονοπώλια, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, στο ίδιο το ξεπερασμένο καπιταλιστικό σύστημα, με στόχο το σοσιαλισμό. Αυτός ο αγώνας μπορεί να αποκρούει αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπά κατακτήσεις, να υπερασπίζεται δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες για το λαό».