MY KTEO

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Χειροτονία Διακόνου και Απονομή Οφικίου απο τον Καρυστίας κ. Σεραφείμ



Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 η εκκλησία τιμάει την εορτή του Οσίου πατρός ημών Στυλιανού του Παφλαγόνος επι τη εορτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με τον εκ Στύρων καταγόμενο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως εκ του Οικουμενικού
Πατριαρχείου κ. Νικάνδρου ιερούργησαν στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών - Αχλαδερής με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Γιαννακόπουλο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής και Γέροντος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης συν την χορεία πολλών ιερέων που συμμετειχαν και του εορτάζοντος Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή.

Κατά τή διάρκεια τῆς Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η χειροτονία εις Διακόνου του ἐκ των αδελφών της Ιεράς Μονής ευλαβέστατου Μοναχού Πρόδρομου.
Απο νωρίς το πρωί πολλοί ήταν οι πιστοί απο την Κύμη τόπο καταγωγής του νεου διακόνου και γενικά από την επαρχία του Αλιβερίου καθώς επίσης μοναστικές αδελφότητες των Ιερών Μονών της καθ'ημάς Μητροπόλεως όπου κατέκλυσαν το καθολικό της ιεράς μονής έσωθεν και έξωθεν δια να συμμετάσχουν της ευχαριστιακής και λειτουργικής συνάξεως και να ευχηθούν στον π. Αντώνιο στον νέο Διάκονο π. Πρόδρομο καθώς επίσης και στον εορτάζοντα Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Προ της απολύσεως χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη τον Οσιολογιώτατο Ιερομόναχο π. Αντώνιο Αγγελόπουλο και αδελφό της ιεράς μονής και εν συνεχεία προέστη του τεσσακονθήμερου μνημοσύνου του Ιερομονάχου Ιωάννου αδελφού της ιεράς μονής.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχήθηκε με τις πατρικές του ευχές στον Διάκονο π. Στυλιανό Πεταχτή και άγοντα την ονομαστική εορτή του ο θεός να του παρέχει χρόνια πολλά καρποφόρα για την ονομαστική του εορτή και στην διακονία του μαζί με την εκλεκτή του διακόνισα την Αικατερίνα.
Επίσης τον ευχαρίστησε και αναφέρθηκε για τα πολλά του χαρίσματα που τον κοσμούν για την υπακοή τον σεβασμό προς το πρόσωπο του Επισκόπου του για την ιεροπρέπεια που τον διακρίνει αλλά και για πολυετή διανονία του την αρίστην συνεργασία και επικοινωνία του με τους κληρικούς όλης της καθ" ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και γενικά τον επαίνεσε για όλο το ποιμαντικό έργο που προσφέρει ακούραστα και με την χάρη του θεού σε όλη την Μητρόπολη.
Το αναλόγιο πλαισίωσαν ο Πρωτοπρ. Σωτήριος Τσούγκας εφημέριος ενορίας Αετού επαρχίας Καρύστου και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας όπου εδρεύει στην Κάρυστο μαζί με την χορωδία της Σχολής και απέδωσαν μελωδικά τους ύμνους τόσο εις τον Όρθο όσο και στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο.
Φωτογραφίες Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης.