MY KTEO

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας-docfest 2019

H μεγάλη γιορτή του Ελληνικού Ντοκιμαντέρ επιστρέφει στην πόλη της Χαλκίδας. Από την Τρίτη 19 Νοεμβρίου και για έξι μέρες η καρδιά των Ελλήνων δημιουργών χτυπά δυνατά στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest.
Στην προσπάθεια συμβολής και στήριξης της εγχώριας κινηματογραφίας το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest, συγκεντρώνει και προβάλλει ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ελληνικών ντοκιμαντέρ στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους ανεξάρτητους δημιουργούς, οι οποίοι με όχημα τη διεισδυτική ματιά τους ρίχνουν φως στις σκιές του σύγχρονου κόσμου.
Όπως κάθε χρόνο στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις -ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις φωτογραφίας, εκθέσεις ζωγραφικής και παρουσιάσεις εργαστηρίων σε συνεργασία με δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα- προσφέροντας έναν χώρο ουσιαστικού διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών. Οι αίθουσες προβολής μετατρέπονται σε χώρους όπου η έμπνευση, οι ιδέες, οι σκέψεις, τα προβλήματα, θέτουν τα νέα δεδομένα για το αύριο του ελληνικού κινηματογράφου.
Η Τελετή Έναρξης του 13ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ- docfest την Τρίτη 19 Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη σε έναν από τους καλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών, τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, όπου θα πραγματοποιηθεί σε πρώτη Πανελλήνια προβολή της ταινίας «Εγώ, ο Λεονάρντο» του Jesus Garces Lambert.
Η σειρά αφιερωμάτων «Γνωριμία με ξένες Κινηματογραφίες» επιστρέφει με ένα αφιέρωμα για το νεανικό κοινό. Από 20 έως 24 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας και το Νορβηγικό Ινστιτούτο, θα παρακολουθήσουμε τον Νεανικό Νορβηγικό Κινηματογράφο.
«Η εικόνα στον Κινηματογράφο» από τον Διευθυντή Φωτογραφίας Παναγιώτη Θεοφανόπουλο. Στο Master Class οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τη θεωρία της φωτογραφίας στον κινηματογράφο καθώς και να δουν πώς αυτή εφαρμόζεται στα σύγχρονα μέσα εικονοληψίας. Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 11.00-13.00, Ξενοδοχείο Παλίρροια αίθουσα «Κλεοπάτρα»
Master Class του Animator Ιορδάνη Ανανιάδη Ο πρωτοπόρος δημιουργός θα παρουσιάσει τα στάδια μιας ολοκληρωμένης κίνησης animation. Από το storyboard και τα layouts μέχρι τα κλειδιά, τα breakdowns και τα ενδιάμεσα. Όλα αυτά με τεχνικά παραδείγματα, videos και σχέδια, από την τρέχουσα παραγωγή του Ιορδάνη Ανανιάδη. Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 11.00-13.00, Ξενοδοχείο Παλίρροια αίθουσα «Κλεοπάτρα»
Τελετή Λήξης Κυριακή 24 Νοεμβρίου
Απονομή Βραβείων & Τιμητικών Διακρίσεων
Το ταξίδι του 13ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest ολοκληρώνεται με την απονομή βραβείων και τιμητικών διακρίσεων την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Στην Τελετή Λήξης θα απονεμηθούν συνολικά 13 βραβεία και τιμητικές διακρίσεις σε ταινίες που ξεχώρισαν για την κινηματογραφική τους αρτιότητα και την υψηλή τους αισθητική.
Για περισσότερες λεπτομέριες σχετικά τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του Φεστιβαλ πατήστε εδώ