MY KTEO

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Ελεθερίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, όπου το εσπέρας του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου 2019 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο φερώνυμο ιερό παρεκλήσι ενορίας Αγίας Παρασκευής το οποίο ευρίσκεται εντός του 1ου Δημοτικού
Σχολείου Χαλκίδος.








Η Ακολουθία του Εσπερινού τελέσθηκε προεξάρχοντος του Πανοσ Αρχιμ Τιμοθέου Μπαϊμπάκη Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως συμμετείχαν επίσης ο Πανοσ Αρχιμ Συμεών Ηλιοδρομίτης Προϊστάμενος Ιερού Ναού Πολιούχου Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος ο Διάκονος Ευγένιος Τσάλλας καθώς επίσης πολλοί πιστοί που συμμετείχαν του εόρτιου εσπερινού.
Τον θειο λόγο κηρυξε ο π. Τιμόθεος όπως και αναφέρθηκε στο αγωνιστικό πνεύμα που διακατείχε τον Άγιο Ελευθέριο, την θερμή του πίστη και τη γνήσια αγάπη του για τον Κύριό μας στην συνέχεια αναφέρθηκε και για το μαρτύριο το οποίο υπέστη ο Άγιος Ελευθέριος και η μήτηρ του η Αγία Ανθία για την αγάπη του Χριστού.
Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού τελέσθηκε η Αρτοκλασία έξωθεν του ιερού ναού με την συμμετοχή πολλών πιστών μεταξύ των οποίων παρέστησαν ο τέως Υπουργός κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος ο κ. Ελευθέριος Τανισκίδης και ο κ. Ελευθέριος Κωνσταντινάκης μέλος του Δ.Σ του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος καθώς επίσης ο τέως Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης και ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος κ. Αθανάσιος Καρατσόλιας.
Η προγραματισμένη λιτανεία της εικόνας του Αγίου δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του άατατου καιρού.
Επίσης το αναλόγιο διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος κ. Κωνσταντίνος Σιάνος ο Οικονόμος Ιωάννης Φαφούτης εφημέριος Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής και άλλοι ιεροψάλτες.
Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.