MY KTEO

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Γιώργος Κελαϊδίτης: Η σημερινή μέρα, αφήνει πίσω της πληγές στην ομαλή λειτουργία του οδικού μας δικτύου


Στο Αρτεμίσιο που επλήγη από την κακοκαιρία βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και μετά τη σύσκεψη με το δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά, στην οποία ήταν

παρούσα η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Αναγνώστοπυ και υπηρεσιακοί παράγοντες, ανέφερε:

Δυστυχώς η σημερινή μέρα, αφήνει πίσω της πληγές στην ομαλή λειτουργία του οδικού μας δικτύου με κυριότερη την καταστροφή της γέφυρας στην ανατολική είσοδο του χωριού των Γουβών, η οποία αποτελεί και την βασική πρόσβαση από την ευρύτερη περιοχή Αρτεμησίου προς Ιστιαία.
Ενεργοποιήσαμε σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Γιάννης Κοντζιάς σχέδιο δημιουργίας εναλλακτικής οδού βόρεια των Γουβών μήκους 1,6 χλμ., η οποία θα επιτρέψει εντός ολίγων ημερών την πρόσβαση σε οχήματα μικρού μεγέθους για την εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών.
Μέχρι την ανακατασκευή της γέφυρας, για την οποία η Τεχνική Υπηρεσία της ΠΕ Εύβοιας έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων και την ένταξη του έργου στον προγραμματισμό μας, οι οδηγοί πρέπει να επιλέξουν εναλλακτικές διαδρομές όπως η επαρχιακή οδός Παππάδες-Αγδίνες-Γούβες μήκους 15 χλμ.
Συνεχίζουμε παράλληλα καθαρισμούς σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, αλλά και εντός των χωριών και οικισμών που επλήγησαν.
Ευχαριστώ το μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Εύβοιας για την άμεση ανταπόκριση, και τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Αρτεμησίου για την υπομονή τους.