MY KTEO

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Μοντέλα και Χρυσός Φοίνικας στη Χιλιαδού Ευβοίας

Ενας Χρυσός Φοίνικας ανακάλυψε στην Ελλάδα τις ιδανικές τοποθεσίες για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας. Ο μοντέρνος και ανηλεής σαρκαστής της σύγχρονης κοινωνίας Σουηδός Ρούμπεν
Οστλουντ θα συνεχίσει τη σάτιρά του πάνω σε ένα γιοτ πολυτελείας, που θα πλέει στο Αιγαίο και ίσως στο Ιόνιο. Η νέα του ταινία, δύο χρόνια μετά το «Τετράγωνο», που του χάρισε τη μεγαλύτερη διάκριση στις Κάνες, λέγεται «Triangle of Sadness» και θα είναι η πρώτη του αποκλειστικά αγγλόφωνη δουλειά και η πιο ακριβή παραγωγή στην καριέρα του.
Το ελληνικό της κομμάτι ανέλαβε ως συμπαραγωγός η εταιρεία Heretic των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη, που είχαν τιμηθεί πέρυσι στη διάρκεια απονομής των 31ων Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου με τη μεγαλύτερη διάκριση για Ευρωπαίο παραγωγό. Τους απονεμήθηκε το Eurimages Co-Production Award - Prix Eurimages για «τον σημαντικό ρόλο τους στην ευρωπαϊκή κινηματογραφική βιομηχανία, στην ανάπτυξη του κλάδου των συμπαραγωγών και κατ’ επέκταση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας» -αυτό ακριβώς που συνεχίζουν, προσθέτοντας τον 45χρονο Σουηδό σταρ στο παλμαρέ τους.Ο Οστλουντ, πολύ δημοφιλής και στη χώρα μας, χάρη στις δύο τελευταίες ταινίες του, το «Force Majeure» (βραβείο στο τμήμα Un Certain Regard των Κανών το 2014 και υποψήφιο για Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας) και το «Τετράγωνο», βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα για ρεπεράζ, παρέα με τον διευθυντή φωτογραφίας του, Φρέντρικ Βένζελ, και τη σκηνογράφο του Ζοζεφίν Ασμπεργκ. Με τη συμμετοχή του Γιώργου Καρναβά, γύρισαν παντού και ο σκηνοθέτης ανέβασε φωτογραφίες στο Ινσταγκραμ, όπου αμέσως οι Ελληνες φίλοι του αναγνώρισαν την εντυπωσιακή παραλία Χιλιαδού στην Εύβοια. Eκεί θα γίνουν οπωσδήποτε γυρίσματα (σύμφωνα με πληροφορίες μας) την άνοιξη - αρχές καλοκαιριού, με το Ιόνιο πέλαγος να παραμένει ακόμα ρευστό.