MY KTEO

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Η Ευβοιώτισα Γ.Γ για τις φυλακές: Οι φυλακές θα πάψουν να είναι ιδρύματα εγκληματικής εκπαίδευσης

Οι φυλακές θα πάψουν να είναι ιδρύματα εγκληματικής εκπαίδευσης
Αυστηρότερο καθεστώς χορήγησης αδειών σε κρατουμένους, πάταξη της ανομίας στα σωφρονιστικά καταστήματα, ώστε να πάψουν να είναι «ιδρύματα εγκληματικής εκπαίδευσης», μετεγκατάσταση
των φυλακών Κορυδαλλού, προαναγγέλλει σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή της Κυριακής» η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Οι απείθαρχοι, επικίνδυνοι για τους άλλους, κρατούμενοι θα μεταφέρονται σε «ειδική» φυλακή.

Για την εντατικοποίηση των ελέγχων στις φυλακές και την αυστηροποίηση της διαδικασίας χορήγησης αδειών σε κρατουμένους, τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού, τις μεταγωγές σκληρών κακοποιών στην Περιφέρεια αλλά και τα προγράμματα στήριξης των κρατουμένων μιλάει η Σοφία Νικολάου, στην πρώτη της συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής. «Bασική μας προτεραιότητα αποτελεί η αυστηροποίηση του καθεστώτος μεταγωγής των κρατουμένων στα αγροτικά καταστήματα κράτησης, προκειμένου να σταματήσουν οι αποδράσεις. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ξεπέρασαν τις 200» αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της στην “Καθημερινή της Κυριακής” και τον δημοσιογράφο Γιάννη Σουλιώτη.