MY KTEO

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Συνέλευση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χαλκίδας (βίντεο)



Πολλά τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνέλευση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χαλκίδας την Τρίτη το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.
Μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων  μοίραζαν φυλλάδια σε ασθενείς και συνοδούς και τους ενημέρωναν για τα αιτήματά τους. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται αφού η κατάσταση όπως υποστηρίζουν είναι σε οριακό σημείο λειτουργίας εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης  προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων και της τεράστιας και συνεχώς αυξανόμενη προσέλευσης ασθενών.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γιάννης Αγγελάτος, επεσήμανε ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί σε 24ωρη καθημερινή εφημερία, έχει 197 ανεπτυγμένες κλίνες και καλύπτει όλη την Εύβοια, τμήμα της Βοιωτίας και μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών. Την ίδια ώρα οι κενές οργανικές θέσεις προσωπικού αγγίζουν τις 290. Για αυτό και ο Πρόεδρος τόνισε ότι είναι αναγκαία η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Επίσης ο Σύλλογος ζητά να εφαρμοστεί η νομοθεσία για το ωράριο και να σταματήσει το προσωπικό να εργάζεται σε εξαντλητικά ωράρια, όπως και να αυξηθούν τα μέτρα φύλαξης για την προστασία  της υγείας και της ακεραιότητας των εργαζομένων, αφού τα περιστατικά βίας εναντίον τους  είναι καθημερινά. Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους ο Πρόεδρος μίλησε για τον νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο , χαρακτηρίζοντάς το αντιασφαλιστικό.  Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που πήραν το λόγο.

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους έθεσαν το θέμα της μετεγκατάστασης στο νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου να τονίζει ότι θα ξεκινήσει σταδιακά τους επόμενους μήνες, επισημαίνοντας συγχρόνως ότι είναι ένας ακόμα λόγος που πρέπει να γίνουν νέες προσλήψεις, αφού οι κλίνες στο νέο Νοσοκομείο είναι 278, ενώ θα λειτουργήσουν και νέα τμήματα. «Χωρίς προσλήψεις το νέο Νοσοκομείο θα υπολειτουργήσει» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελάτος.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους μάλιστα, εξέφρασαν την αγωνία τους ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να λειτουργήσει το νέο Νοσοκομείο ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και να βάλει ιδιώτες μέσα. «Θα μας βρουν απέναντί τους» απάντησε ο Γιάννης Αγγελάτος.

Τέλος οι εργαζόμενοι συζήτησαν επίσης το πως οι κινητοποιήσεις τους θα είναι αποτελεσματικές με το Διοικητικό Συμβούλιο να επισημαίνει ότι για να πετύχει μια απεργιακή κινητοποίηση πρέπει οι εργαζόμενοι να απεργούν και το νοσοκομείο να λειτουργεί μόνο με το προσωπικό ασφαλείας. Κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν γίνεται. Με τους περισσότερους εργαζομένους να είναι απεργοσπάστες και να δουλεύουν κανονικά στις βάρδιες τους. Πρότειναν μάλιστα άμεσα να πραγματοποιηθεί στάση εργασία και πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης για να διαπιστωθεί αν η συμμετοχή θα είναι μεγάλη.