MY KTEO

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Χαλκίδα: Απουσίαζαν 43 μαθητές λόγω γρίπης

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 13ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας
Χθες  το πρωί η Διεύθυνση του σχολείου μας, μετά τον καθιερωμένο έλεγχο απουσιών, διαπίστωσε ότι υπήρχαν 43 απουσίες παιδιών, ενώ διαπιστώθηκε με βεβαιότητα κατόπιν έρευνας ότι πολλές από αυτές οφείλονταν σε έξαρση της γρίπης Η1Ν1.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στις Γ’ και ΣΤ’ τάξεις, από τις οποίες έλειπαν τα μισά παιδιά. Στη συνέχεια η Διεύθυνση του σχολείου επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και με τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας προκειμένου να ενημερώσει για την κατάσταση. Η νομοθεσία γι αυτές τις περιπτώσεις ορίζει ότι για να κλείσει ένα σχολείο πρέπει να απουσιάζει το 1/3 του συνόλου των μαθητών.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν, λοιπόν, τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί την εποχή αυτή λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης και γενικότερα των διαφόρων έντονων ιώσεων, θα θέλαμε για ακόμα μια φορά να παρακινήσουμε και να παρακαλέσουμε τους γονείς να αποφεύγουν να στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, ακόμα κι αν αυτά έχουν ήπια συμπτώματα, διότι αυτά μπορεί ν’ αποτελούν την απαρχή μίας σοβαρότερης εξέλιξης. Παιδιά με ήπια συμπτώματα (βήχα, δέκατα, ατονία κλπ) απλώς συντελούν στην ανακύκλωση των ιώσεων. Άλλωστε ένα παιδί που δεν είναι σε απόλυτα υγιή κατάσταση δεν μπορεί και να ανταποκριθεί στις σχολικές υποχρεώσεις και ταλαιπωρείται άσκοπα.
Τέλος, οι γονείς είναι απαραίτητο να ενημερώνουν με δική τους πρωτοβουλία τη Διεύθυνση ή τους δασκάλους για την αιτία της απουσίας, χωρίς ν’ ανησυχούν ότι θα παραβιαστεί το ιατρικό απόρρητο και χωρίς να περιμένουν να ερωτηθούν. Με τον τρόπο αυτό το σχολείο θα έχει πλήρη εικόνα και θα μπορεί να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
Έχουμε ευθύνη όλοι. Με λίγη υπομονή και συνεργασία θα περάσει αυτό το δύσκολο διάστημα.