MY KTEO

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Κώστας Μπαρούτας στο Eviatop: Σε όλους μας υπάρχει ένας φόβος χωρίς να ξέρουμε με ποιον πολεμάμε αλλά και με τι όπλα

Δύσκολη και πρωτόγνωρη χαρακτηρίζει την κατάσταση ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων και ιδιοκτήτης της εταιρείας Μπαρουτόξυλο. Μιλώντας στο Eviatop ο Κώστας Μπαρούτας τόνισε πως αυτή τη στιγμή έχουμε έναν πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό: «Σε όλους μας υπάρχει ένας φόβος
χωρίς να ξέρουμε με ποιον πολεμάμε αλλά και με τι όπλα. Τα μόνα όπλα μας είναι η απομόνωση και με το να μείνουμε σπίτι. Συμφωνώ απόλυτα με την απαγόρευση της κυκλοφορίας και κατά την άποψή μου θα πρέπει να γίνει ακόμα πιο αυστηρό το πλαίσιο για όσους κυκλοφορούν» είπε ο δημοτικός σύμβουλος συμπληρώνοντας βέβαια ότι το μεγάλο του άγχος είναι όταν επιστρέφει στο σπίτι του, στην οικογένειά του, από τη δουλειά του χωρίς να ξέρει αν επιστρέφοντας «κουβαλάει» πάνω του τον ιό: «Όσο και να προσέχω, όσες προφυλάξεις και να πάρω πάλι φοβάμαι».

Ο ιδιοκτήτης του Μπαρουτόξυλου μίλησε όμως και για τις επιπτώσεις που έχει η όλη κατάσταση και στη δική του επιχείρηση: «Η πτώση του τζίρου είναι μεγάλη. Πλέον παραγγέλνουν ξύλα για να περάσουν μία δύο μέρες. Το κέρδος έχει μειωθεί στο ελάχιστο έως καθόλου. Και εμείς σαν εταιρία βάζουμε πλάτη σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση και πηγαίνουμε παραγγελίες γνωρίζοντας ότι δεν έχουμε κέρδος, αλλά καταλαβαίνουμε και τον κόσμο που έχει πρόβλημα»

Ο Κώστας Μπαρούτας είναι άνθρωπος της προσφοράς και ειδικά τώρα, δεν θα μπορούσε να μην σταθεί στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. Όπως είπε, επειδή τα φορτηγά της εταιρείας του βρίσκονται συνέχεια στο δρόμο, εάν κάποιος ηλικιωμένος αντιμετωπίζει πρόβλημα και αδυνατεί να μεταβεί σε σούπερ μάρκετ ή Φαρμακείο, τόσο ο ίδιος όσο και οι οδηγοί της εταιρείας του μπορούν να μεταφέρουν είτε τρόφιμα είτε φάρμακα στο σπίτι τους. Πάντα βέβαια με προσοχή και τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Υπομονή, αυτό συστήνει σε όλους του δημότες του Δήμου Χαλκιδέων και «να αφήσουμε έξω το «εγώ». Όλοι μαζί θα το περάσουμε, να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών και θα βγούμε από όλο αυτό καλύτεροι. Θα εκτιμήσουμε πράγματα τα οποία είχαμε δεδομένα και θα αναθεωρήσουμε πολλά. Υπομονή! Μένουμε σπίτι!»