MY KTEO

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Θ. Ζεμπίλης στην Ολομέλεια της Βουλής: «Απέναντι μας δεν έχουμε κατατρεγμένους ανθρώπους, έχουμε ένα αδυσώπητο και εχθρικό κράτος» (video)


Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, για τις νέες διατάξεις που αναστέλλουν την διαδικασία πολιτογράφησης και τροποποιούν τις προϋποθέσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στην τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά
σύνορα στον ´Εβρο, σημειώνοντας ότι η Τουρκία έχει μετατρέψει την μεταναστευτική κρίση σε ένα στυγνό και κυνικό εκβιασμό προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους. Όπως είναι πασιφανές, τόνισε, απέναντι μας δεν έχουμε τους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους, αλλά ένα σκληρό, αδυσώπητο και εχθρικό κράτος, που επιδίδεται σε ένα ιδιότυπο πόλεμο με ψέματα και απειλές.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επαίνεσε τα αντανακλαστικά που έδειξε η ελληνική κυβέρνηση για την άμεση αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος, με συγκεκριμένες διατάξεις που τροποποιούν τον Κώδικα Μετανάστευσης, όπως η αναστολή υποβολής αιτήσεων χορήγησης ασύλου από άτομα που εισέρχονται στη χώρα παράνομα. Επίσης, με την αύξηση από 3 σε 7 έτη της δυνατότητας για αίτηση ιθαγένειας των προσφύγων, εξομοιώνοντάς τους με τον χρόνο που απαιτείται για τους νόμιμους μετανάστες για το ίδιο δικαίωμα. Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορεί και η τοποθέτηση του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Νότη Μυταράκη, ο οποίος παρέθεσε στην Ολομέλεια διατάξεις που θα αποσυμφορήσουν άμεσα τα νησιά και που θα κάνουν κατανοητό σε όλους ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να είναι ελκυστικός προορισμός για τις παράνομες μεταναστευτικές ροές.
Το πιο σημαντικό όμως μέσο άμυνας απέναντι στην εκβιαστική και εχθρική πολιτική της Τουρκίας είναι, σύμφωνα με τον κ. Ζεμπίλη, η εθνική ομοψυχία, η ενότητα και, κυρίως, η αυταπάρνηση και ο ηρωισμός όσων  προστατεύουν τα σύνορα της πατρίδας. Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει στάση και να ταχθεί ανοιχτά ενάντια σε διατάξεις, που κινητροδοτούν την παραβίαση των συνόρων της χώρας και επιβραβεύουν την παράνομη είσοδο.