MY KTEO

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Καιρός: Σοβαρή επιδείνωση στην Εύβοια


Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα Σάββατο, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές, τις κατά τόπους καταιγίδες αλλά και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπειρωτικής χώρας.

Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστούν οι περιοχές της Βορειονατολικής Πελοποννήσου, Ανατολικής Στερεάς (Εύβοια-Αττική),Ανατολικής Θεσσαλίας, Σποράδων και Νότιας Χαλκιδικής.
Τα φαινόμενα στις προαναφερθήσες περιοχές θα είναι έντονα και με διάρκεια.
Βροχερός καιρός στην υπόλοιπη Κεντρική και Βόρεια χώρα.
Ανεπηρέαστες από το νέο σύστημα κακοκαιρίας φαίνεται να μένουν για αύριο Σάββατο οι περιοχές του Νοτίου Αιγαίου(Δωδεκάνησα) καθώς και η Κρήτη.
Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας στο Βόρειο Αιγαίο και τα 8bf μποφόρ(από τις απογευματινές ώρες), από Βορειονατολικές διευθύνσεις.
Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση έως και τα 9bf μποφόρ τοπικά.
Στο Ιόνιο θα πνέουν Βορειοανατολικοί έως τα 5bf και τοπικά 6bf μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα Βόρεια τους 10c βαθμούς η μέγιστη, στα Κεντρικά τους 12c με 13c βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη Νότια και νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 18c με 19c βαθμούς.