MY KTEO

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

«Μπλόκο» στις μετακινήσεις προς τα νησιά -Τι σχεδιάζεται


Περιορισμό στις μετακινήσεις και των μόνιμων κατοίκων, όπως ζητούσαν οι δήμαρχοι των μικρών νησιών, σχεδιάζει για τις ημέρες του Πάσχα το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Oι απαγορεύσεις θα ισχύουν και στη μετακίνηση μεταξύ των νησιών, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα παρόμοια
με αυτά στην Μύκονο και στην Σαντορίνη, καθώς στα νησιά δραστηριοποιούνται πολλά συνεργεία τεχνικής φύσεως (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, εργάτες οικοδομής κλπ) οι οποιοί μετακινούνται για εργασίες από νησί σε νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr οι μετακινήσεις, εξετάζεται να πραγματοποιούνται μόνο για λόγους υγείας ή εργασίας αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες το Δίκτυο δημάρχων μικρών νησιών με ανακοίνωσή του ζητούσε: «Να απαγορευτούν ΟΛΕΣ οι αφίξεις, ακόμα και αυτές των μόνιμων κατοίκων βάσει επίδειξης του Ε1, καθώς εκφράζεται τεράστια ανησυχία από νησιά όπως η Σέριφος και η Ίος ότι ο αριθμός των εποχιακών εργαζομένων που διαθέτει το απαραίτητο έγγραφο και έχει ήδη μετακινηθεί προς αυτά είναι μεγάλος και θα συνεχίσει να αυξάνεται. Επιπλέον ζητάμε να απαγορευτούν όλες οι πτήσεις προς τα νησιά την περίοδο του Πάσχα και για όσο κρατήσουν τα περιοριστικά μέτρα προστασίας, καθώς οι επιβαίνοντες μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί φορείς ή να νοσούν ελαφρά και να περάσουν απαρατήρητοι».