MY KTEO

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις και να λειτουργήσει άμεσα το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας ζητά επιτακτικά η Κίνηση Πολιτών για το άνοιγμα του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας


Την επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσει άμεσα το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας και να γίνουν προσλήψεις  προσωπικού για την κάλυψη και των 300 κενών θέσεων του οργανογράμματός του επεσήμαναν τα μέλη της Κίνησης Πολιτών για το άνοιγμα του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας,
κατά τη συγκέντρωση που έλαβε χώρα την Τετάρτη το απόγευμα στην Πλατεία Αγοράς, στη Χαλκίδα. Οι της Κίνησης δήλωσαν αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρις εσχάτων για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Η Αμαλία Καλαθέρη, που μετά από δική της πρωτοβουλία δημιουργήθηκε η Κίνηση αυτή, τόνισε ότι  το νέο Νοσοκομείο  πρέπει να λειτουργήσει εδώ και τώρα, με όλες του τις κλινικές, με όλες τις ειδικότητες των γιατρών που τώρα λείπουν και με όλο του το προσωπικό. Όχι μόνο γιατί η πανδημική κρίση το επιτάσσει, αλλά γιατί οι ανάγκες του Νομού διαχρονικά το χρειάζονται. Η Ευαγγελία Κούτρα, εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και ότι οι υπάλληλοι εν μέσω πανδημίας καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε η μεταφορά και των υπηρεσιών να γίνει συντεταγμένα. Ο γιατρός Γιάννης Τήνιος, πήρε αμέσως μετά το λόγο και επεσήμανε ότι είναι αδύνατον να λειτουργήσει το νέο Νοσοκομείο με το υπάρχον προσωπικό και ότι χρειάζονται τουλάχιστον επιπλέον 150 άτομα με συμβάσεις αορίστου χρόνου κι όχι επικουρικοί. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση της Προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας Χαράς Νίκα, που μεταξύ άλλων τόνισε πρέπει να «γίνουν τσιμπούρι» στους αρμόδιους» αν θέλουν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Από την άλλη ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων και επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για Όλους» Τάσος Καλαθέρης, δήλωσε απαισιόδοξος αφού δεν πιστεύει ότι το νέο Νοσοκομείο θα ανοίξει σύντομα κι έκανε λόγο για «στημένη διαδικασία». Με τον Συντονιστής της Γραμματείας της ΟΜ Χαλκίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Βουκούτη, να συμφωνεί με τους προηγούμενους επισημαίνοντας επίσης την ανάγκη για προσλήψεις. Από την πλευρά του ο περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Ελεύθερη Στερεά» τόνισε ότι θα προωθήσει τα αιτήματα της Κίνησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Ενώ από την πλευρά του το μέλος της Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπάρμπας μεταξύ άλλων υπογράμμισε και το γεγονός ότι ακόμα και τώρα το Νοσοκομείο Χαλκίδας λειτουργεί με το 75% του απαιτούμενου προσωπικού. Και μάλιστα τόνισε ότι πολλοί εκ του υπάρχοντος προσωπικού είναι γερασμένοι και κουρασμένοι από τις απαιτήσεις της δουλειάς τους. Τέλος το λόγο πήρε ο Βαγγέλης Σταύρου, από την Τ.Ε. Εύβοιας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, ο οποίος και είπε μεταξύ άλλων ότι είναι ζήτημα πολιτικής σκοπιμότητας το γιατί αργούν οι διαδικασίες για τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου, υποστηρίζοντας ότι όταν δεν υπάρχει τρόπος να βγει κέρδος από κάτι, οπωσδήποτε αυτό το κάτι μένει πίσω.

Οι παρευρισκόμενοι αποφάσισαν να προωθήσουν ψήφισμα με το οποίο να γνωστοποιούν τις απαιτήσεις τους και δημιουργήσουν επιτροπή με σκοπό να προωθήσει το ψήφισμα αυτό, να έρθει σε επαφή με τους φορείς του Νομού. Την επιτροπή αυτή θα απαρτίζουν οι Αμαλία Καλαθέρη, Γιάννης Τήνιος, Τάσος Καλαθέρης, Κατερίνα Χάλιου, Γιάννης Μπάρμπας, Πέτρος Πασβαντίδης και η Χαρά Νίκα.

Το ψήφισμα μεταξά άλλων θα αναφέρει:

Ο δεύτερος γύρος της πανδημίας δεν είναι μακριά. Όμως το νοσοκομείο δεν χρειάζεται μόνο για το κορωνοϊό. Η ΜΕΘ δεν είναι η μόνη κλινική που χρειάζονται οι πολίτες της Χαλκίδας και της Ευβοίας. Ο Νομός της Εύβοιας έχει 210.815 πληθυσμό. Θέλουμε το νοσοκομείο μας να λειτουργήσει εδώ και τώρα, με όλες του τις κλινικές, με όλες τις ειδικότητες των γιατρών που τώρα λείπουν, με όλο του το προσωπικό. Το θέλουμε για τη καθημερινή μας ζωή κι όχι μόνο για το κορωνοϊό.
Να σταματήσουν πια τα πισωγυρίσματα.
Να ανοίξουν τώρα όλες οι κλινικές του νοσοκομείου.
Να προσληφθεί προσωπικό για την κάλυψη των 300 κενών θέσεων του οργανογράμματος του νέου Νοσοκομείου.
Το προσωπικό να προσληφθεί με μόνιμο συμβόλαιο και όχι με συμβάσεις.
Αρκετά πια. Αν κάτι καταρρίφθηκε με την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού είναι ο μύθος του ιδιωτικού τομέα, που κράτησε τις αποστάσεις του από την μολυσματική νόσο, παρόλα αυτά που εισέπραξε.