MY KTEO

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Καθαρίστηκε η παραλία του Αγίου Μερκουρίου - Τι δήλωσε στο eviatop ο Γιώργος Κότσαρης


Μια από τις πιο όμορφες παραλίες, όχι μόνο της Εύβοιας, αλλά όλης της χώρας, ο Άγιος Μερκούριος, που βρίσκεται στον κόλπο της Κύμης, από χθες το απόγευμα είναι πλέον προσβάσιμη κι πεντακάθαρη.
Τις προηγούμενες μέρες υπήρχαν παράπονα ότι είναι εγκαταλελειμμένη και αφημένη στο «έλεος του Θεού». Μέχρι και επιστολή στον Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, είχε στείλει πολίτης με την οποία μεταξύ άλλων έκανε λόγο για προσβολή για τον πολιτισμό και το περιβάλλον (δείτε εδώ). Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αυλώνος Γιώργος Κότσαρης, επικοινώνησε με τη Δευτέρα το μεσημέρι με το eviatop και επιβεβαίωσε ότι η παραλία του Αγίου Μερκουρίου είναι ίσως η μοναδική στη Δ.Ε. Αυλώνος που δεν είχε ακόμα καθαριστεί. «Δεν αμελήσαμε τον καθαρισμό της παραλίας του Αγίου Μερκουρίου. Αντιθέτως, το προσπαθήσαμε πολλές φορές με βαριά μηχανήματα, όπως τσάπα και γκρέϊτερ, αλλά δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό, αφού η άμμος βούλιαζε. Σήμερα το απόγευμα (σημ. Δευτέρα), θα προσπαθήσουμε με τρακτέρ και ελπίζουμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έχουν δίκιο οι πολίτες να διαμαρτύρονται. Αλλά δεν πατάμε ένα κουμπί κι όλα λύνονται. Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου κι ειδικά η Δημοτική Ενότητα Αυλώνος, δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από την κακοκαιρία του περασμένου Απριλίου και κάνουμε αγώνα δρόμου για να αποκαταστήσουμε την πρόσβαση σε όλες της παραλίες της περιοχής» τόνισε ο Αντιδήμαρχος. Κι από τα λόγια ο Αντιδήμαρχος πέρασε στις πράξεις. Σκουπίδια, φερτά και άλλα υλικά απομακρύνθηκαν και τρακτέρ διαμόρφωσε την αμμουδια, ώστε να παρουσιάζει την εικόνα για την οποία η συγκεκριμένη παραλία είναι διάσημη σε όλη την Ελλάδα.
Δεν ξέρουμε αν ο καθαρισμός ήταν ήδη προγραμματισμένος ή οργανώθηκε μετά και την επιστολή που έλαβε ο Δήμαρχος, το αποτέλεσμα είναι που μετράει και αν μη τι άλλο δικαιώνει όσους επιλέγουν τον Άγιο Μεκρούριο για να κάνουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια.