MY KTEO

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Το βίντεο ανάδειξης και προβολής του Δήμου Χαλκιδέων έκλεψε την παράσταση στη πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού

Συνεδρίασε την Παρασκευή το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Χαλκιδέων για πρώτη φορά και την παράσταση έκλεψε το πολυαναμενόμενο βίντεο προβολής και ανάδειξης του Δήμου Χαλκιδέων,


το οποίο, όπως τόνισε και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, θα αποτελέσει ουσιαστικά την αφετηρία της τουριστικής προβολής του Δήμου και στόχος του είναι να μεταφέρει το συναίσθημα που βιώνει κανείς όταν πραγματικά ζει τον τόπο κι αποκτά εμπειρίες από κάθε του γωνιά.

Την συνεδρίαση άνοιξε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η οποία μεταξύ άλλων μίλησε και για την σύσταση και τους στόχους της Επιτροπής: «Η σύσταση της επιτροπής αυτής δεν είναι κάτι καινούργιο. Το καινούργιο είναι αυτό που εμείς στο Δήμο Χαλκιδέων επιθυμούμε και στοχεύουμε, να λειτουργήσει αυτή η επιτροπή ουσιαστικά και να συμβάλει στη χάραξη και στην υλοποίηση μιας δυναμικής πολιτικής για την ανάπτυξη του τουρισμού στον Δήμο μας. Ο Δήμος Χαλκιδέων παραμένει μια επιταγή που δεν έχει εξαργυρωθεί.  Ένας τόπος που δεν έχει αποκομίσει τα οφέλη που δικαιούται με βάση την ιστορική του κληρονομιά, τη φυσική του ομορφιά και την κομβική γεωγραφική του θέση.

Για να συμβεί αυτό οφείλουμε να αποσαφηνίσουμε την ταυτότητά του, να αποκτήσει ισχυρό brand name. Η οικονομική κρίση και η γενικότερη αποβιομηχάνιση της περιοχής επιβάλλουν τη στροφή σε στοχευμένες μορφές ανάπτυξης που απαιτούν λιγότερα κεφάλαια, αλλά εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα χαρακτηριστικά των πόλεων, των χωριών και των κατοίκων τους. Η Χαλκίδα πρέπει να  αναδειχτεί σε μητρόπολη πολιτισμού και τουρισμού για όλη τη Στερεά και να αποτελέσει προορισμό 4 εποχών για όλους τους Έλληνες και τους κατοίκους από άλλες χώρες. Όλες οι Δημοτικές Ενότητες με τη μακραίωνη ιστορία, την πλούσια ακτογραμμή και την εύφορη γη, πρέπει να λάβουν στον τουριστικό χάρτη τη θέση που τους αξίζει».

Υπογραμμίζοντας και τις προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια από τους αρμόδιους φορείς, η Δήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους: «Απαιτείται συνολικός, μακροχρόνιος σχεδιασμός που θα συμφωνηθεί από όλους και θα υπηρετηθεί από όλους, ανεξάρτητα από το ποιος εκλέγεται κάθε φορά να διοικήσει. Στην κατεύθυνση αυτή απευθύνω γενικό προσκλητήριο σε όλους τους φορείς του Δήμου προκειμένου να εγκαταλείψουμε τις αυτόνομες τακτικές, ακόμα κι αν ξεκινούν από καλές προθέσεις και να συνενώσουμε δυνάμεις για την υιοθέτηση και εφαρμογή μίας και ενιαίας δυνατής στρατηγικής, που θα επικοινωνήσει με τη μέγιστη σαφήνεια το νέο χαρακτήρα του Δήμου μας. Ενεργό ρόλο σε αυτό πρέπει να έχει η Τουριστική Επιτροπή. Ο Δήμος, όπως οφείλει, θα είναι μπροστάρης και θα επιδιώξει την υλοποίηση του προγράμματος που από κοινού θα σχεδιάσουμε. Με την βοήθεια της Πολιτείας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα αναζητήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία και πόρους».

Επίσης, η Έλενα Βάκα πριν παρουσιάσει το βίντεο προβολής του Δήμου Χαλκιδέων και το σλόγκαν που θα συνοδεύει κάθε μας δράση του Δήμου, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου. Σύμφωνα με τη Δήμαρχο το σλόγκαν της τουριστικής καμπάνιας της Επιτροπής θα είναι:  «ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ… SEE YOU IN CHALKIS…», ενώ παράλληλα έχουν δημιουργηθεί και τα αντίστοιχα hastags, #θα_σε_δω_στη_Χαλκίδα και #see_you_in_Chalkis. Αμέσως μετά η Δήμαρχος παρουσίασε τους συντελεστές του βίντεο και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην υλοποίησή του και ιδιαίτερα των χαλκιδέο σκηνοθέτη Νίκο Πάνου. Της προβολής του βίντεο ακολούθησε ένα ζεστό χειροκρότημα, που πλημμύρισε το Αμφιθέατρο της Π.Ε. Εύβοιας.

Γιάννης Νέζης: «Το 2021 θα ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος»
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Χαλκιδέων Γιάννης Νέζης που μίλησε τον στρατηγικό σχεδιασμό για τα έτη 2020-2024. «Έχουμε τις προδιαγραφές και τα εργαλεία για να μας βρει τι 2021 έτοιμους να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφός εξαιτίας του κορωνοϊού» είπε ο Αντιδήμαρχος και παρουσίασε εκτενώς στα μέλη της Επιτροπής τον στρατηγικό σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης και προβολής στο πλαίσιο Επιχειρησιακού Προγραμματισμού και αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις δημιουργίας ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος και τις προϋποθέσεις επιτυχίας της ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης και προβολής για τα έτη 2020-2024 στο Δήμο Χαλκιδέων. Κλείνοντας την παρουσίαση ο Γιάννης Νέζης τόνισε: «Πολλές φορές η ομορφιά και η τουριστική ταυτότητα ενός τόπου αντανακλάται μέσα από εικόνες και φωτογραφίες. Στόχος μας είναι αυτές οι εικόνες να είναι αποτέλεσμα ζωής στις «μόνιμες αποσκευές» των επισκεπτών και ταξιδιωτών του τόπου μας».

Με θέσεις και προτάσεις προσήλθαν τα μέλη της Επιτροπής
Σειρά είχαν αμέσως μετά τα μέλη της Επιτροπής. Τα οποία στο σύνολό τους είχαν συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για τα θέματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί η Επιτροπή. Για ιεράρχηση των θεμάτων έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας Μιλτιάδης Χέλμης, ενώ για στην Λευκή Νύχτα ως τουριστικό προϊόν αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας Νίκος Αίσωπος. Τα  μέλη της Επιτροπής Βασιλική Ρόγκα και Νίκος Μελισσάρης, μίλησαν για την ανάγκη Κέντρου Πληροφόρησης και την ανάγκη ανάδειξης της Χαλκίδας ως Ριβιέρα της άλλης πλευράς της Αθήνας, αντίστοιχα. Ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας Σπύρος Γεροντίτης και ο εκπρόσωπος του Οργανισμού στην Επιτροπή Γιώργος Πάνος, αναφέρθηκαν στο master plan, με τον κ. Πάνο να κάνει λόγο για την αναγκαιότητα κινητοποίηση όλων των φορέων του Δήμου Χαλκιδέων.

Η Αντιδήμαρχος Υγείας Κάτια Μεγάλου εστίασε στη λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου και στις ελλείψεις τους καλώντας τα μέλη της Επιτροπής να πιέσουν προς πασα κατεύθυνση για την ενίσχυσή του.  Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Πάνος Καραμούζης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μεγάλων αθλητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων που θα γίνουν πόλος έλξης για τους επισκέπτες. «Αξίζει στη Χαλκίδα να είναι στο επίκεντρο της Ελλάδας» κατέληξε ο κ. Καραμούζης. Για το χαμένο έδαφος συνέχισε τις τοποθετήσεις ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Καλαθέρης, ενώ για την αναγκη τοποθέτησης πληροφοριακών πινακίδων, αλλά και την περαιτέρω ανάδειξη του παλιρροιακού φαινομένου μίλησε ο Χαράλαμπος Σφέτσας. Τέλος, ενδιαφέρουσα ήταν και η τοποθέτηση του πρώην επιμελητηριακού συμβούλου Δημήτρη Κωνσταντίνου, που αναφέρθηκε σε μια σειρά παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στις υποδομές του Δήμου, εστιάζοντας την δημιουργία ενός μεγάλου παρκινγκ στην είσοδο της πόλης με στόχο την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης, ώστε αυτό να γίνει πιο φιλικό στους επισκέπτες και τους κατοίκους.

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων και Πρόεδρος της Επιτροπής Έλενα Βάκα, άκουσε με ενδιαφέρον όλες τις προτάσεις, το σύνολο των οποίων και υιοθέτησε.