MY KTEO

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Οι εντάσεις δεν έλειψαν από τη χθεσινή συνεδρίαση

Οι εντάσεις δεν έλειψαν από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων. Μετά την ενημέρωση από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων για τα σκάνδαλα των χαμένων μηχανημάτων και του πετρελαίου, το λόγο πήρε ο Χρήστος Παγώνης, ο οποίος είπε πως περίμενε η Δήμαρχος να τον
έχει ενημερώσει για τα σκάνδαλα, όπως είχε δεσμευτεί, αλλά δεν το έπραξε.
Τόνισε πως πρέπει να λάμψει η αλήθεια και συμπλήρωσε πως «δεν μπορούμε να μαθαίνουμε από το ΜΜΕ τι γίνεται.»
Ο Βασίλης Καθαροσπόρης στην τοποθέτησή του είπε πως γνωρίζει τι έγινε το κάθε ένα από τα χαμένα μηχανήματα, αλλά θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα. Επίσης αναφέρθηκε στη Δημοτική Αγορά λέγοντας πως λόγω της ένστασης που είχε καταθέσει ο Βασίλης Γουρνής, είχε καθυστερήσει.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Γουρνής ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα που θίχτηκε για τη Δημοτική Αγορά λέγοντας πως λόγω της ένστασης η Δημοτική Αγορά καθυστέρησε μόνο δύο μήνες, και αλλού ήταν το πρόβλημα, ότι δεν υπήρχε περιβαλλοντική μελέτη. Ο Αντιδήμαρχος τόνισε ακόμα πως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έλεγε πως χρειάζονται 200.000 ευρώ για να γίνει η περίφραξη, αλλά τελικά η νέα δημοτική αρχή έκανε την περίφραξη με 20.000 ευρώ. Και κλείνοντας είπε πως « Κατεβήκατε στις εκλογές για Δήμαρχοι και γίνατε δημοτικοί σύμβουλοι», απευθυνόμενος στους κ.κ. Καθαροσπόρη και Παγώνη.
Ο Αντιδήμαρχος Νέας Αρτάκης Μπάμπης Κώσταρος παίρνοντας το λόγο είπε πως οι κ.κ. Παγώνης και Καθαροσπόρης πάνε χέρι χέρι στις υποθέσεις των σκανδάλων, αντί «να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και να θέλουμε φωτιστούν οι υποθέσεις αυτές. «Ξέρουμε όλοι τι έχει γίνει και θα έπρεπε όλοι εδώ να συμφωνούμε ότι καλώς οι υποθέσεις αυτές πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης. Αυτό που πρέπει να πω εγώ, είναι ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε διορίσει στο ΧΥΤΑ κόρες υπαλλήλων που ήταν σε θέσεις κλειδιά για τις υποθέσεις αυτές. Αυτό ας το κρίνει η δικαιοσύνη»..
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Χαλκιδέων Χάρης Καραμάντουλας ξεκαθάρισε ότι ο Σύλλογος θέλει διαφάνεια και δικαιοσύνη η οποία θα δώσει και τη λύση. «Εδώ και 2-3 χρόνια οι νόμοι εξαιρούν τους πολιτικούς και καταλογίζονται ευθύνες στους υπαλλήλους. Ας πρόσεχαν βέβαια, αλλά αυτό που εγώ θέλω να πω, είναι ότι εσείς όλοι πρέπει να μας ζητάτε πράγματα που είναι σύννομα, γιατί διαφορετικά καταλήγουμε σε ΕΔΕ…»

Στη δευτερολογία της η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα τόνισε πως «εύχομαι και οι δύο υποθέσεις εύχομαι να διαλευκανθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν. Εγώ, δεν φωτογράφισα κανέναν, δεν κατηγόρησα κανέναν, η μήνυση ήταν κατά παντός υπευθύνου. Δεν δέχομαι καμία μομφή ότι σπιλώνω ανθρώπους αυτά είναι συκοφαντικά. Με εκπλήσσει η στάση του πρώην Δημάρχου Χρήστου Παγώνη, ο οποίος ασχολείται με άλλα θέματα και δεν έρχεται εδώ αγανακτισμένος να καταγγείλει ο ίδιος όλα αυτά. Έλειψαν 400.000 ευρώ από το Δήμο και ο κ. Παγώνης ασχολείται με άλλα θέματα. Με τον κοριό, με το ότι τα μαθαίνει όλα από ένα ΜΜΕ, και επί θητείας σας κύριε Παγώνη από τα ΜΜΕ τα μαθαίναμε όλα.  Οι άνθρωποι που είναι «αμαρτωλοί» σε κάποια θέματα δεν πρέπει να κάνουν υποδείξεις… Σχετικά με τον κ. Καθαροσπόρη ο οποίος τα ξέρει όλα καλύτερα από όλους μας, γιατί δεν πήγε να καταθέσει στην ΕΔΕ ώστε να προστατεύσει και τους υπαλλήλους; Και ρίχνεται κύριε Καθαροσπόρη λάσπη στον κ. Γουρνή γιατί ο κ. Γουρνής ανακάλυψε τα σκάνδαλα, γι΄αυτό σας πονάει…»