MY KTEO

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Ταύτιση απόψεων για Θεοδωρικάκο, Σπανό, Βάκα και Σουλιώτη σχετικά με τη σημασία του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Την Εύβοια και τη Χαλκίδα επέλεξε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για να ξεκινήσει την εκστρατεία ενημέρωσης των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας για το νέο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Έτσι σήμερα το μεσημέρι από το Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, μιλώντας μπροστά στις κάμερες τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, καθώς και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νίκος Σουλιώτης και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τις αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργεί στους ΟΤΑ και των δυο βαθμών. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σταθεί στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με κάθε τρόπο. «Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που προσβλέπει στη συνεργασία κυβέρνησης με όλους τους Δήμους για να αλλάξει τα δεδομένα τους» είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.
Από την πλευρά του ο Φάνης Σπανός υπογράμμισε ότι: «Το πρόγραμμα αυτό προορίζεται όχι μόνο για να καλύψει τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και για να αξιοποιήσει ουσιαστικές ευκαιρίες».
Ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή δήλωσε και Έλενα Βάκα: «Είναι ένα πρόγραμμα που έχει χτιστεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Και μας δίνει πολλές διεξόδους και σε έργα και σε μελέτες».
Τέλος ο Νίκος Σουλιώτης με συγκρατημένη αισιοδοξία: «Σήμερα είναι η έναρξη της επόμενης μέρας, για την οποία πρέπει να προετοιμαστούμε και να διεκδικήσουμε περισσότερα για τους Δήμους και τους δημότες».