MY KTEO

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Ημέρα γενεθλίων με …επιφυλακή


Ημέρα γενεθλίων η χθεσινή για την  Αμαρύνθια Άρτεμις και εορτασμού του Αγίου Νικοδήμου και προστάτη τους αφού η ίδρυση της ομάδας πραγματοποιήθηκε ανήμερα της χάρης του.
Η πρωτοβουλία αυτών των απλών ανθρώπων να δραστηριοποιηθούν εθελοντικά και να προσφέρουν
δημιούργησε αυτήν την ομάδα Εθελοντών Διασωστών Δασοπυροσβεστών της «Αμαρύνθιας Άρτεμις. Ο σύλλογος των Εθελοντών Διασωστών Δασοπυροσβεστών της Αμαρύνθιας Άρτεμις είναι  ενταγμένος στα μητρώα εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, με Αριθμό Μητρώου 24/2014. Σκοπός του συλλόγου, είναι γενικός η ανάπτυξη της εθελοντικής δράσης στα πλαίσια του εθελοντισμού, ο οποίος αποτελεί μια μορφή συμμετοχής και έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς από συνειδητοποιημένους πολίτες, που έχουν διάθεση να προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς αμοιβή και ανταλλάγματα, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και χωρίς να υποκαθίσταται το κράτος.

Αντιπροσωπεία του συλλόγου βρέθηκε χθες στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου, Αγίου Ραφαήλ, Ειρήνης και Αγίου Νικοδήμου όπου εκκλησιάστηκαν. Ημέρα επιφυλακής όμως παράλληλα και καθώς σήμανε συναγερμός για φωτιά στην είσοδο της Αμαρύνθου άμεσα τα οχήματα του συλλόγου βρέθηκαν στο συμβάν και έθεσαν γρήγορα τις φλόγες σε έλεγχο.