MY KTEO

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Μαρίνος: «Το ΚΚΕ παλεύει για κάθε λαϊκό πρόβλημα και συζητά σε όλη τη χώρα με τους εργαζόμενους»

«To ΚΚΕ παλεύει για κάθε λαϊκό πρόβλημα και συζητά σε όλη τη χώρα με τους εργαζόμενους για την πανδημία και τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, για την καπιταλιστική κρίση και τις βαριές συνέπειες στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας
και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», υπογράμμισε μιλώντας σε συγκέντρωση στην Κάρυστο, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας.
Υπενθύμισε πως το ΚΚΕ αντιμετώπισε «την πανδημία του κορονοϊού με μεγάλη ευθύνη, απευθύνθηκε στο λαό και του είπε "μένουμε δυνατοί, αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί", διεκδικούμε την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στο πλευρό των γιατρών και των νοσηλευτών, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας» και σημείωσε πως στο Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας, που θα έπρεπε να στηρίζει όλες τις υγειονομικές μονάδες τις Εύβοιας, τα κενά πριν την πανδημία ανέρχονταν σε 149 νοσηλευτές, 67 γιατρούς και 78 διοικητικό προσωπικό. Το Νοσοκομείο αναγκάστηκε πρόσφατα να αναστείλει προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω των κενών σε αναισθησιολόγους, ενώ οι προσλήψεις συμβασιούχων νοσηλευτών δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. «Μιλάμε για αθλιότητα. Η κυβέρνηση ετοιμάζει φιέστα για να εγκαινιάσει το νέο Νοσοκομείο που θα έπρεπε να ήταν έτοιμο από χρόνια και καλά στελεχωμένο. Η αλήθεια είναι ότι θα κόψουν κορδέλες σε ένα νοσοκομείο που θα πάσχει από μεγάλες ελλείψεις, ενώ θα μείνουν ακόμα και κλινικές κλειστές», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «το Νοσοκομείο της Καρύστου αντιμετωπίζεται ως Κέντρο Υγείας, ενώ εκπληρώνει ιδιαίτερο ρόλο σε μια πολύ δύσκολη περιοχή και συνεπώς χρειάζεται διαρκή στήριξη. Στο Νοσοκομείο Καρύστου, μετά την πανδημία, καλύπτεται μόνο το 65% των γιατρών, το 70% των νοσηλευτών, το 80% παραϊατρικού προσωπικού και το 50% του διοικητικού. Σημαντικό μέρος του προσωπικού είναι συμβασιούχοι, όπου και οι ίδιοι βρίσκονται σε ανασφάλεια για το μέλλον τους, αλλά και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας μειώνεται, καθώς είναι δύσκολο να αποκτηθεί εμπειρία. Έτσι, οι έμπειροι γιατροί και νοσηλευτές συνταξιοδοτούνται χωρίς να μεταφέρεται η πείρα στους νεότερους».