MY KTEO

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Παίδων «Αγία Σοφία»: Επαναλειτουργεί το Κέντρο Καρδιοπαθειών και η ΚΕΜ - Έγινε η πρώτη επέμβαση

Την πλήρη επαναλειτουργία του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.) και της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας (ΚΕΜ) του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία», ανακοίνωσε ο διοικητής Μανώλης Παπασάββας.


Η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ), δυναμικότητας τριών κλινών, είχε μετατραπεί κατά την πρώτη φάση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, σε ΜΕΘ-Covid για πιθανά περιστατικά κορονοϊού σε νεογνά, παιδιά και εφήβους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, σήμερα Τετάρτη (01/07/2020) πραγματοποιήθηκε η πρώτη παιδοκαρδιοχειρουργική επέμβαση με εξωσωματική κυκλοφορία σε κορίτσι, ηλικίας 9 ετών.

Επιπλέον, καταρτίστηκε πρόγραμμα εφημέρευσης της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας για τον μήνα Ιούλιο 2020, όπως επίσης και πίνακας εφημεριών του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος – ΚΕΜ.

Η αξιολόγηση νέων περιστατικών που προστίθενται στη καρδιοχειρουργική λίστα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, οπότε και αποφασίζεται ποια περιστατικά θα υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο εδώ.