MY KTEO

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Το Δασαρχείο Χαλκίδας εντόπισε αποθήκη και container επώνυμης επιχείρησης με μεγάλες ποσότητες παράνομα συλλεγέντων αρωματικών φυτών


Το Δασαρχείο Χαλκίδας στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και ύστερα από συντονισμένη  επιχείρηση υπαλλήλων του, παρουσία δικαστικού λειτουργού κατόπιν εντολής του αρμόδιου εισαγγελέα, εντόπισαν αποθήκη και container επώνυμης επιχείρησης εμπορίας
αρωματικών φυτών, εντός της οποίας φυλάσσονταν μεγάλες ποσότητες παράνομα συλλεγέντων  αρωματικών  φυτών.



Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τα παρακάτω είδη  με σκοπό τη μη σύννομη διακίνηση και εμπορία:



-   1,5 τόνος  του απόλυτα προστατευόμενου είδους με την ονομασία  τσάι σιδερίτης (sideritis Euboea) καθώς και:
 - 200 κιλά ρίγανης (origanum vulgare)  η οποία είχε συλλεχθεί εκτός  της επιτρεπόμενης περιόδου συλλογής
Η προαναφερόμενη ποσότητα, ως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις κατόπιν συνδρομής του Δήμου Χαλκιδέων, καταστράφηκε.
Το Δασαρχείο Χαλκίδας:
-           ευχαριστεί :  την δικαστική λειτουργό,  την Δήμαρχο Χαλκιδέων, κα Ελένη Βάκα, τον Αντιδήμαρχο κο Βασίλειο Γουρνή, τον υπεύθυνο κο Αντ. Μητράκης  καθώς και τους λοιπούς υπαλλήλους του Δήμου Χαλκιδέων που παρείχαν την συνδρομή τους στο προαναφερόμενο έργο.
-           τον υπάλληλο του ομοσπονδιακής θηροφυλακής που παρείχε την συνδρομή του για την ολοκλήρωση του έργου της κατάσχεσης καθώς και τους Δασικούς Υπαλλήλους που συμμετείχαν στην επιχείρηση αυτή.
-           Ενημερώνει ότι θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της ιδιοκτήτριας.
Η  προστασία του απόλυτα  προστατευόμενου είδους με την ονομασία τσάι σιδερίτης  καθώς και των λοιπών αρωματικών φυτών, αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες  του Δασαρχείου Χαλκίδας, αφού αποτελούν βασικό συστατικό της υπάρχουσας χλωρίδας της περιοχής αρμοδιότητας του.