MY KTEO

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

«Η φονική νεροποντή δεν είναι μόνη»


Εδώ και χρόνια η περιοχή ταλαιπωρείται από συνεχείς νεροποντές και την έλλειψη των υποδομών. Μόλις πρόσφατα μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις στην Αγία Ελεούσα ο τότε δήμαρχος κ. Παγώνης είχε αναθέσει (άμεσα λόγω του επείγοντος) μελέτη διαχείρισης των όμβριων υδάτων!!!
Μάλιστα είχα ακούσει το εκπληκτικό ποσό των 300.000€ σε μελετητική εταιρεία.

Χωρίς να γνωρίζω το ακριβές ποσό ή τα αποτελέσματα της διαδικασίας, μετά από τόσες φορές που η φύση βρυχάται θα έπρεπε οι δήμοι – Χαλκιδαίων και Διρφύων Μεσσαπίων – που κυρίως πλήττονται από τις αντιδράσεις των δύο ποταμών όσο και η Περιφέρεια που εποπτεύει, χρηματοδοτεί και υποστηρίζει κυρίως τέτοια έργα υποδομής κωφεύουν.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των πράξεων εγκληματικής αδιαφορίας φτάσαμε αφενός να έχουμε 7 νεκρούς συνανθρώπους μας και παράλληλα μια περιοχή να ταλανίζεται με την καταστροφή και την οικονομική κατάρρευσή της.

Πολλά έχουν ακουστεί τόσο για τον κο απαράδεκτο που δεν σκέφτηκε την χρησιμοποίηση του 112 και τo θεώρησε μάλιστα και επικίνδυνο, όσο και για την φιέστα του κ. πρωθυπουργού στην περιοχή με τις υποσχέσεις που θα ακούσουμε και που θα μας διαβεβαιώσουν για άλλη μια φορά περί της επίλυσης του προβλήματος άμεσα.

Δυστυχώς βέβαια τα κύρια προβλήματα και οι ευθύνες ανήκουν διαχρονικά στους τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι αφενός απολαμβάνουν τα οφέλη από την κατάληψη των θέσεων διαχείρισης του τοπικού πλούτου (του δημοσίου) αλλά επί της ουσίας αδιαφορούν για κάθε πράξη εάν από αυτή δεν έχουν άμεσο όφελος!!! Όλοι αυτοί είναι διαχρονικοί και εναλλάσσονται τουλάχιστον τα τελευταία 20 έτη που κατοικώ στην περιοχή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ΔΕΥΑΧ προσοχή μια από τις ακριβότερες στην Ελλάδα και ακριβότερη της ΕΥΔΑΠ άφησε για μια ολόκληρή ημέρα  χωρίς νερό τους πολίτες αδιαφορώντας για την υγεία τους και ταυτόχρονα δεν έχει κάνει τίποτε για την διαχείριση και την ποιότητα των υδάτων της περιοχής.
Οι πολίτες βέβαια με τις επιλογές τους μην περιμένουν κάτι καλύτερο, γιατί όλη την 20ετία δεν έχω δει κάτι σοβαρό εκ μέρους τους παρόλες τις κατά καιρούς προτροπές

Με τιμή
Μιχάλης Γρ Βραχόπουλος