MY KTEO

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Η κρίση δοκιμάζει τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων

Αντιμέτωπη με την κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται η ελληνική ξενοδοχία. Οι πληρότητες είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, τα έσοδα λίγα, οι υποχρεώσεις αυξάνονται
και το στοίχημα πλέον είναι η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων φέτος, ώστε να πάρουν «ανάσες» τη σεζόν του 2021. Η μέση πληρότητα παραμένει πανελλαδικά πέριξ του 25%- 30%, παρόλο που μπήκαμε στον Αύγουστο, ενώ οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες δωδεκάμηνης λειτουργίας καταγράφουν ακόμη και μονοψήφιες επιδόσεις.

 Στην αγορά, σύμφωνα με πληροφορίες, αρχίζουν και βγαίνουν όλο και περισσότερες μονάδες προς πώληση, ειδικά σε νησιωτικούς προορισμούς, αλλά όπως επισημαίνει στη «Ν» ο managing partner της SWOT, Πάνος Κωνσταντινίδης, η επόμενη χρονιά θα είναι η δύσκολη για σειρά ξενοδοχείων.

 Ειδικότερα, όπως σημειώνει ο κ. Κωνσταντινίδης, σήμερα το περιβάλλον που λειτουργούν τα καταλύματα κάθε άλλο παρά ευνοϊκό είναι, λόγω των παρενεργειών που έχει δημιουργήσει στον τουρισμό η πανδημία. «Η κατάσταση στην αγορά είναι δύσκολη. Η σεζόν ξεκίνησε τον Ιούλιο, τον δεύτερο καλύτερο μήνα του έτους, αλλά με πληρότητες και τιμές Απριλίου ή στην καλύτερη περίπτωση Μαΐου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινίδης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική».